Brynäs IF

712978 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2088734

Sv: A propósito de nada
bradberry: Vettefan om jag håller med om att försvarsspelet man satt är bra. Tittar man på hela SHL så har Brynäs släppt till flest skott från skottsektorn av alla lag. Det tyder inte på att försvarsspelet är särskilt bra. Tittar man på matcherna kan man lätt få uppfattningen att vi spelar kompakt i egen zon eftersom vi släpper in så lite mål, men Ersson har varit en gud i mål och maskerar detta lags (enorma) brister.

Jätteskönt att vi trots allt har så mycket poäng. Det ger arbetsro i hela föreningen. Men serien är lång och vi måste spela ett mycket bättre spel för att inte på sikt dras in i kvalracet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Håller med om försvarsspelet. Man vill gärna tro att det fungerar, men det är svårt att bortse från de fakta som du nämner. Det är snarare Erssons målvaktsspel än försvarsspelet som har fungerat hittills. Däremot är försvarsspelet mer strukturerat än innan, vilket gör att det blir fler enkla räddningar för Ersson, men han måste ändå upp i ett antal kvalificerade räddningar för att Brynäs ska vinna matcher. Betydligt fler kvalificerade räddningar än motståndarmålvakten tvingas till. Och det gäller inte bara i special teams utan även i 5 mot 5.

Ett bättre strukturerat försvarsspel kan dock utgöra en bra grund för att få till ett riktigt bra försvarsspel så småningom, men där är vi inte än.

Det ska bli intressant att se hur det ser ut mot lite sämre motståndare. Frölunda, Luleå och Rögle är trots allt tre av seriens absolut bästa lag. Då hoppas jag både att motståndarnas lyckas skapar färre chanser och att Brynäs har ett bättre eget spel med puck.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Var tvungen att kolla om det hade att göra med antalet utvisningar men i "effektiv utvisningstid" ligger vi femma. Luleå har exempelvis 10min mer i BP med lika många matcher om jag läser statistiken rätt.

Positivt att vi vinner och tar poäng men i längden funkar det så klart inte. Tror mycket handlar om att vi slår bort så mycket puckar att motståndarna får anfalla om och om igen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Peter jobbar nog efter den klassiska metoden att bygga spelat runt kassarna först och när det är ok så tar man nästa moment osv.
Kommentera