Brynäs IF

713954 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2088733

Sv: A propósito de nada
Det är skönt att Brynäs har satt ett fungerande försvarsspel. Det ser väl passivt ut i Boxplay men verkar ju fungera. Försvarsspelet man spelar är nog en delförklaring till vårt målvaktsspel också även om Ersson naturligtvis ska creddas för sina insatser...

Spelet med puck saknar nog motstycke i svaghet... Man är extremt impotenta... Individuellt skickliga spelare gör oss bra i Powerplay när vi får tid att behandla puck men i 5 mot 5 hamnar vi i ständig tidsnöd.

Helt rätt att bygga spelet bakifrån och börja med försvarsspelet men sett till skickligheten på vissa av de spelare man förfogar över känns det lite märkligt att vi inte är vassare... Tålamod! Det kommer! - Jo visst, att det skulle klicka helt 100 % hade jag inte räknat med men just nu känns det som det offensiva spelet med puck nått 30-40%... Det ser inte bra ut...

Tålamod...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
bradberry: Vettefan om jag håller med om att försvarsspelet man satt är bra. Tittar man på hela SHL så har Brynäs släppt till flest skott från skottsektorn av alla lag. Det tyder inte på att försvarsspelet är särskilt bra. Tittar man på matcherna kan man lätt få uppfattningen att vi spelar kompakt i egen zon eftersom vi släpper in så lite mål, men Ersson har varit en gud i mål och maskerar detta lags (enorma) brister.

Jätteskönt att vi trots allt har så mycket poäng. Det ger arbetsro i hela föreningen. Men serien är lång och vi måste spela ett mycket bättre spel för att inte på sikt dras in i kvalracet.
Kommentera