Brynäs IF

712139 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2088872

Sv: A propósito de nada
Har kollat lite på statistik för skojs skull.
Peter Andersson har som tränare i Malmö haft flertalet säsonger där laget legat i toppskiktet när det handlar om skotteffektivitet. Tror inte det handlar om någon slump.

Om man tar Brynäs antal skott på mål så är det 134st, av dessa är 89st från skottsektorn vilket ger att ca 66% av skotten som Brynäs skjuter är från skottsektorn.

Både Luleå och Rögle har mellan 52-55% av avsluten från skottsektorn.
Medans Frölunda däremot ligger på 75%.

Så gällande antal skott kanske man kan ha en viss förståelse trots allt. Att man inte skjuter mer skott än vad man gör vill säga. Även om jag kan tycka att det passas en gång för mycket då och då, istället för att ta avslut. Det krånglas till lite, med bakomryggen passningar och så. Lite överambitiösa kanske i vissa lägen.

Dock så är det negativa att Brynäs släpper till betydligt fler skott från skottsektorn mot eget mål än vad man skjuter på motståndarmålet.
Men jag utgår ifrån att det är något som kan rättas till över tid.
Jag tycker att Brynäs har visat vilken högsta kapacitet som finns inom laget när de spelar sin bästa hockey, och inte drar på sig onödiga utvisningar och får sitta på utvisningsbänken och på så vis tappar momentum.

Tror det blir X mot Växjö imorgon och Brynäs tar extra pinnen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Guldet är BIF :

Bra grävt av dig.

Jag tror att det kommer bli bättre spelmässigt, men PA måste hitta formationer och sen får vi hoppas att spelare som Rödin, Danielsson, Patrik Berglund, Emil Molin, Tomi Sallinen och Greg Scott kommer in i matchtempo och får bättre flyt i spelet. De är effektiva, men ingen av dem ser väl egentligen ut att vara i form.

Bästa forward hittills i 5 mot 5 har varit Jaedon. Annars ser laget inte alls speciellt formtoppat ut. Mannberg har också varit rätt bra. Jag vet inte om Rödin, Scott och Berglund ska fortsätta tillsammans, tror det är bättre att sprida ut deras kvalitet.

Rödin - Scott - Danielsson
Desch - Sallinen - Berglund
Ölund - Molin - Persson
Mannberg - Birgersson - Alcen

Vet att det tog att tag innan Rödin kom igång ifjol med.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Det är tydligen "lite finare" när någon enstaka rik knös finansierar värvningar,
än när supportrar är med och bidrar (apropå Djurgårdens värvning av Bokk).
Kommentera