Brynäs IF

711070 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2094493

Sv: A propósito de nada
Blå grottan: Nästan ännu viktigare att man stänger ligan nästa säsong (21/22). Då slipper vi kapprustningen under våren till nästa säsong. Det kommer ge ekonomisk skillnad på riktigt. Argumentet att stänga ligan denna säsong handlar egentligen bara om kaoset som kan uppstå under våren om ett lag drabbas av ett coronautbrott.

Ekonomiskt tror jag att det inte blir så stor skillnad egentligen. Lagen sitter redan fast med alla kontrakt. Argumentet att man ska stänga ligan för att lag inte ska köpa på sig ytterligare spelare denna säsong tycker jag är väldigt svagt. Det är helt uppenbart att det är varje klubbs eget ansvar att sköta ekonomin på ett ansvarsfullt sätt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Om man rent krasst ser på saken kanske en stängning av ligan också behövt av smittspridningsorsaker. Om Rödin och Scott känner sig lite förkylda inför kvalmatcher men inte har fått provsvar än - kommer vi att låta dom stå över matchen eller kommer de spela med lite hysch-hysch?

Om man stänger ligan finns det egentligen inget problem med att spela halva J20-laget i SHL-matcher. Visst kommer resultaten att bli konstiga men det får man i så fall ta.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Alltså, jag tror inte bara det blir kaos under våren. Att sätta ett lag i karantän i en vecka - som sen ska samlas och spela match med en halv dags förberedelser. Det blir inte rättvisa förhållanden. Vissa kommer få spela back to back, andra inte. Tänk dig 30+ inställda matcher som ska klämmas in, samtidigt som vissa nya lag är i karantän. Att under såna förhållanden sedan spela om nedflyttning blir svårt att motivera för ligan.
Kommentera