Brynäs IF

714193 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2107446

Sv: Leksands IF - Brynäs IF 2020-12-03
Peja: Så var det med rekryteringen, men jag är helt säker på att det var Sundlövs förslag på lämpliga kandidater och mer eller mindre hans beslut. Vem annars inom Brynäs har kompetens att ta fram bra alternativ? Att man sen tog hjälp med rekrytering och analys är en annan sak.

Boork satte tydliga ramar som gjorde det väldigt tydligt vilka som befann sig inom för eller utanför den kravbilden. Han rörde ju om och fick mandat att göra det men processen var nog mer strukturerad internt än vad den upplevdes externt. Boork hade nog klart för sig vad han ville.
Jag tror inte vi är i riktigt samma läge nu, många av dom spelarna som fick gå var spelare från 90-talet när hockeyn bedrevs på en semi-proffesionellnivå. Det fanns väl några där som kanske inte riktigt tagit klivet in i den helt professionella världen och inte var villig att lägga ner det jobb som behövdes dom sista åren av karriären.
Åren med Czernecki tycker jag Brynäs överpresterade med tanke på lag och ekonomiska förutsättningar. Med usel ekonomi lyckades han skapa ett defensivt kollektiv med starkt ramverk som gick till slutspel varje år. Sen var det kanske det tråkigaste som fanns att titta på.. Det var ju bottenplattan när Jonsson tog över och kunde utveckla spelidén.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Leksands IF - Brynäs IF 2020-12-03
Zzz: Jo, Sundlöv, Dackell med flera var ju involverade i rekryteringen av ny tränare, men samtidigt hade man inte behövt ta någon extern hjälp om Sundlöv hade haft vilja och mandat att handplocka sin egen kandidat.

Jo, jo, du behöver inte övertyga om mig vad CZ gjorde rätt. Jag tycker att han gjorde ett bra jobb i Brynäs. Det gav Tommy en bra grund att stå på. Sedan ska man komma ihåg att Tommys spelfilosofi visserligen var annorlunda än Czarneckis, men matchade den spelfilosofin som Brynäs utbildar sina juniorer med väldigt väl. Därför kunde de tidiga 90-talisterna växa ännu mer under Tommys ledning i A-laget. De fick en introduktion till SHL under CZ men kunde blomma ut under Tommy. Det är många som inte förstår det utan tror att Tommy tog över ett självspelande piano eftersom flera av spelarna sedermera blev NHL-spelare.
Låst ämne

Sv: Leksands IF - Brynäs IF 2020-12-03
Zzz: Vi (Brynäs) skulle ha stått bakom Melin och BZ som vi står bakom Peter Andersson och Sundlöv, då hade vi inte varit där vi är idag tror jag.
Låst ämne