Brynäs IF

715068 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2109481

Sv: A propósito de nada
Tänkte lite kring Sigalet: Visst måste väl han bedömas utifrån förväntningar/lön snarare än prestation? Alltså sett till vad han förväntas bidra med så har han inte räckt till (och även kopplat till löneutbetalningarna varje månad). För han har väl knappast varit sämsta back sett till prestation?

Annars skulle ju inte spelare som Alcén, Mannberg ja, egentligen 5-6 forwards inte vara kvar i laget länge till heller. Hänger ni med hur jag menar? Ja, klart att ni gör det. Det måste vara något annat som gör att Sigalet hänger löst. (Eller?)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Anders Berg: Håller med.
Han har ju utgående kontrakt också att lägga till. Dessa har också utgående:

Samuel Ersson
Josef Ingman
Niclas Andersén
Oscar Birgersson
Samuel Asklöf
Emil Molin
Samuel Solem
Tomi Sallinen
John Persson
Jaedon Descheneau

Om vi leker med tanken att Sundlöv väljer att inte förlänga med nån så har vi detta att bygga på kontraktsmässigt:

Viktor Andrén
x

Simon Bertilsson
John Nyberg
Kristoffer Berglund
Tom Hedberg
Marcus Björk
x
x

Adam Pettersson
Johan Alcén
Anton Rödin
Patrik Berglund
Linus Ölund
Greg Scott
Nicklas Danielsson
Daniel Mannberg
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Anders Berg: Tror det mesta nämnts, tänker främst på 2 saker:
1. han har en viss kvalitet som gör honom intressant för andra klubbar. Vem skulle t ex vilja ha Andersén eller Berglund
2. Han är inte en av Sundlövs "värvningar", som det skrivits tidigare är det enklare att riva upp andras beslut. Det såg vi inte minst när Dacke & Campese sparkade både tränare och sportchef och några spelare med orden "vi väntar oss mer i Brynäs". Men trots att det gick lika dåligt säsongen efter agerade man inte lika snabbt och beslutsamt på sina egna dåliga beslut. Med andra ord likadant som Sundlöv nu agerar.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Anders Berg: Ja så är det. Addera det faktum att vi redan har ett par tre av hans typ i truppen så ligger det nära till hands att tro att Sundlöv vill ta in en ny spelare, en annan spelartyp, som balanserar laget bättre. Sigalet offras av två skäl:

1. Han är ingen kulturbärare i klubben ( likt Bertilsson)
2. Hans lön. Att offra Sigalet innebär förmodligen mest frigjorda medel...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Anders Berg: Det är säkert flera faktorer, men det går inte att bortse från den ekonomiska biten. Det går inte att finansiera nyförvärv genom att bryta med Lindelöf & co. Det kan ha något att göra med attityden också, sen är det nog lättare att få Sigalet att flytta än någon som har rotat sig i stan. Typ Alcén och Andersén kommer väl aldrig lämna Gävle.
Kommentera