Brynäs IF

715130 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2128740

Sv: Brynäs-Skellefteå sextonde januari
Axle San: Kollade shl.se, ingen anmälan gjord efter överfallet på Scott igår, vad händer?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Brynäs-Skellefteå sextonde januari
Först och främst ang Scotts smäll. Så oerhört tråkigt och så jävla dåligt för laget. Man mår ju illa, riktigt illa, av att se Scott efter smällen. Hoppas nu att det ändå går snabbt för honom att komma tillbaka även om det tyvärr inte verkar troligt.
Vad gäller smällen så är det förstås klantigt av Norwick men samtidigt så skulle det kunna hända i stort sett alla spelare med dagens regler. Det var naturligtvis inte avsikten att tackla mot huvudet, precis som med Harpers tackling. Det är bara så oerhört små marginaler mellan en klockren tackling i köttet (som för övrigt också kan ge hjärnskakning) och en tackling som tar mot huvudet. Självklart borde det bli en avstängning i nivå med Harper också.
Men som regelverket ser ut så leder det knappast till att vi får färre hjärnskakningar. Domarna/SHL straffar spelaren för situationer som leder till skada snarare än situationer som är potentiellt farliga. Ett extremt exempel är ju tacklingen på Salinen som hade alla ingredienser i sig för ett långt straff men slutar med att Salinen blir straffad... Jag tycker överlag att domarna är för svaga på att blåsa i dessa situationer. Som igår, tycker att det är hårresande att man inte blåser av direkt. Jag tror att alla som såg matchen omedelbart såg hur illa smällen tog. Domarna måste bli bättre på att uppmärksamma farliga situationer direkt. Hellre blåsa en gång för mycket titta på situationen och därefter bedöma straffet. Då skulle det bli större fokus på hur tacklingarna utförs....

Som jag ser det så kommer utvecklingen att leda till att s k ”open ice hits” kommer att förbjudas då dessa är roten till det onda (förutom redan förbjudna tacklingar in mot sargen). Exakt hur regel för detta kommer att se ut blir förstås lite knepigt men kommer förmodligen att ha med vilken åkriktning tacklare och mottagare har.

Tråkigt om det blir så då jag alltid uppskattat en väl utförd tackling på öppen is. Men jag vill helst inte se fler spelare ledas av banan med tom blick och på darriga ben och då är en skärpning av dagens regler nödvändig.

Nu får till att börja med skicka kärlek till Scott och hoppas att han snabbt är tillbaka.
Låst ämne

Sv: Brynäs-Skellefteå sextonde januari
#33:
Finns inget att anmäla då Nowick bara sträckte sig efter pucken enligt utsagon från Stefan Klockare, kan ju inte var förbjudet att sträcka sig efter pucken...
Låst ämne

Sv: Brynäs-Skellefteå sextonde januari
#33:
Var det inte det här (Scotts propp) som macho-Kronvall benämnde "åka runt med en cigarr i mungipan" eller nåt?
Låst ämne