Brynäs IF

713932 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2132059

Sv: Brynäs - OIK tjugoförsta i första tjugotjugoett
Lunkan: Hm, ja det brukar heta så men Brynäs har ett ganska uselt facit på senare år vad gäller att få potentiellt spelskickliga backar att blomstra. Vi har t ex "Kingen", Lindelöf, Boqvist, Norin, Hedberg och Ingman (i viss mån även Pudas). Det lysande undantaget är väl Söderström.
Det finns gott om exempel på klubbar som lyckats betydligt bättre med att få till detta. Kanske det kan behövas lite självkritik och tanke över vad det är som inte fungerar och inte alltid lägga allt ansvar enbart på spelaren.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Brynäs - OIK tjugoförsta i första tjugotjugoett
KalleTeodor: Ja, har man inte ett fungerande grundspel så finns ju ingen trygghet att falla tillbaka på. Ofta något som behövs för att ges chanser och kunna misslyckas (alltså därmed våga).

Jag är övertygad om att Peter och co kommer kunna bygga upp detta här så att vi får mer utveckling på spelarna och ger dem möjlighet att växa. Hedberg är jag övertygad om kommer ta stora kliv nästa säsong.

Lindelöf håller jag med om saknade det viktigaste verktyget av allt i dagens hockey, skriskokningen. Ska man klara sig utan en sån viktig ingrediens så behöver man kompensera det med annat, och i relation till övriga spelare i SHL så har han inte det enligt min uppfattning.

Nä, nu får matchen ta och börja!
Låst ämne

Sv: Brynäs - OIK tjugoförsta i första tjugotjugoett
KalleTeodor: Lindelöfs relativa misslyckande kan nog framförallt förklaras med dålig scouting. Hans skridskoåkning är för dålig för SHL. Det skulle förvåna mig mycket om han levererar i SHL senare i sin karriär såvida inget drastiskt händer med hans skridskoåkning. Det var tyvärr en röd tråd hos Dackell att inte satsa på skridsko- och tempostarka spelare, dvs de egenskaperna som är så viktiga i dagens SHL.

Visst har spelskickliga backar ofta misslyckats i Brynäs de senaste åren, men samtidigt är det olika värvningsansvariga, olika tränare och olika spelare som visserligen har en gemensam nämnare i form av spelskicklighet men annars är ganska olika. Däremot har ju inte Brynäs varit särskilt bra på att göra spelare bättre de senaste åren, det har varit för mycket turbulens och för lite kontinuitet.
Låst ämne