Brynäs IF

714843 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2148782

Sv: A propósito de nada
Brynäsgubbe:
Du får väl se själv. Jag tror att Sundlöv värvar tillbaka Karhunen. Jag hade inte ens sett det där själv före jag skrev att Tomi Karhunen kanske kunde vara ett alternativ.

Gick in på tabell NLA. Såg att bern låg sist. La ihop 1+1..
Svårare än så behöver det inte vara.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
pettisbif2.0: Från Gd:
Hur tänker du kring målvakterna då? Blir Viktor Andrén kvar?
– Ja, det blir han. Men jag tittar över om vi kan göra som ifjol och namnge en tredjemålvakt (då Isak Wallin). Det tror jag vi kan kommer lösa under måndagen. Men det är nog ingen kioskvältare så.

Låter ju inte som Karhunen?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Antar att Sundlöv/den nya sportchefen samt Peter och hans team inte kommer vilja jobba vidare med Andrén. Finns en chans att Ersson blir utlånad 1 säsong till.
Då kanske vi kan behålla Karhunen för en säsong nästa år. Ihop med Ersson.

Ser jag till backsidan så kommer Ingman lämna. Sen tror jag bara att Andersén också kommer lämna. Billins förlänger hoppas jag. Han behövs. Hedberg tror jag är den enda som kanske ligger lite pyrt till. Men jag tror inte dom bryter med honom.
Då har vi:
Bertilsson - Björk
Billins - NY
Nyberg - Berglund
NY - Hedberg

När man ser på vad som kan komma att finnas på marknaden så behövs spelskickliga backar. Varav en riktigt spets.
Har kollat lite vad som finns till nästa år:
•Tim Heed, spelskicklig back med bra skott och vass PP back.
•Chay Genoway, väldigt spelskicklig och rörlig back som var kung senast han spelade hos Frölunda. Nackdelen är åldern.
•Mat Robinson, Sverige bekantning från Timrå. Spelar många år och presterat bra i Ryssland under lång tid. Även här rätt gammal. Men väldigt bra PP back som är skridskoskicklig, bra skott och rutinerad.
•Jusso Hietanen, ex Brynäsare som fortfarande trots sin ålder presterar på topp i KHL. Kanske kan runda av nån säsong här i Gävle igen?
•Emil Djuse, bra och skicklig två-vägsback. Som varit väldigt bra senast han spelade i Sverige. Bra ålder dessutom.
•Carl-Johan Lerby, hörde rykten om han i höstas. En Peter favorit sen tiden i Malmö. Väldigt allround spelsäker back. Som är i bra ålder och gör mycket poäng.
•Pontus Näsén, här ser jag ett mycket bra alternativ till ersättare för Ingman. Spelat väldigt bra många stunder i OIK i år. Kan bli en flipp till bra pris. Väldigt utvecklingsbar.

Ser man på forwardssidan så tror jag Alcéns kontrakt bryts. Sen tror jag att man inte behåller Harper och Sallinen. Tyvärr inte Descheneau heller. Han har absolut gjort en bra mycket bättre säsong i år. Men jag tror man kan få en bättre spelare för liknande peng. Som är bättre i defensiven framför allt. Vidare tror jag inte att Persson får förlängt. Inte heller Palve som var en nödlösning. Asköf kommer förmodligen bli tvungen att lägga av. Alltså behövs en del forwards. Jag tror man kommer ta in 3 riktigt vassa forwards. Varav en riktigt vass och erkänt bra 2a center.

Rödin - Scott - NY
Berglund - NY - NY
Danielsson - Ölund - Molin
Birgersson - Pettersson - Kvist
Mannberg/Gunler

Här kommer lite spelare jag tror teamet har koll på:
•Fredrik Händemark, Peters absoluta favorit sen Malmö tiden. Har utgående med San José. Ev gör han en Jörgen Jönsson och vänder hemåt. Även fast jag tror han ger det nån säsong till där borta. Men Peter kanske kan locka hit honom?
•Andy Miele, Peter har själv sagt att han fortfarande har kontakt med honom. Skulle inte bli förvånad om han kommer nästa säsong. Vet att Sundlöv kollade läget att få hit honom tidigt i höstas. Nackdelen är ju åldern.
•Dennis Rasmussen, urtyp för center. Enormt vass och bra. Kan kanske komma hit då väldigt många andra lag har mycket annat på G.
•Victor Ejdsell, har utgående med FBK. Och vad jag tror så kommer nog både han och FBK att vilja bryta och gå vidare. Tror Ejdsell kan bli bättre iom ett miljöombyte.
•Aaron Palushaj, vet vad många tycker. En typsik legoknekt. Men det går inte att förbise att han producerar mål och gör andra bättre. Har utgående och han hintade ju när han lämnade att han inte är omöjlig får en reunion hos oss.
•Kevin Clark, en av mina personliga favoriter dom senaste åren. Den enda riktiga måltjuven vi haft sedan Brendl. Åldern kanske är lite nackdel. Men vad jag kan se så producerar han lika bra varje säsong.
•Pontus Åberg, sniper och fartfylld spelare som testat NHL samt KHL. Vet att han helst vill till Stockholm och Djurgården. Då han är 08:a. Men värt ett försök. Han vill hem till Sverige då han är ensamstående pappa just nu.
•Mario Kempe, se Åberg. Dessutom har Djurgården många andra alternativ för nästa säsong. Alla kan dom inte ta tillbaka. Minns när vi hade Kahnberg och Somervouri och Sundlöv tackade nej till en stekhet Widing. Som då gick till Djurgården. Eller ännu bättre förslag. När vi hade både Markan och Lindbäck i mål och Honken ville hem. Men gick till Frölunda då det inte fanns plats här.
•Malte Strömwall, blir garanterat en huggsexa om Malte om han väljer Sverige. Tror inte han väljer oss. Men värt ett försök. Brynäs har försökt förr med Malte.

Mitt lag om jag får välja:
Samuel Ersson - Jonas Johansson/Tomi Karhunen

Simon Bertilsson - Tim Heed
Chad Billins - John Nyberg
Kristoffer Berglund - Marcus Björk
Pontus Näsén (Tom Hedberg)

Anton Rödin - Greg Scott - Kevin Clark
Patrik Berglund - Fredrik Händemark - Mario Kempe
Nicklas Danielsson - Linus Ölund - Emil Molin
Oskar Kvist - Adam Pettersson - Oscar Birgersson
(Daniel Mannberg/Noel Gunler)
Kommentera