Brynäs IF

705128 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2150130

Sv: A propósito de nada
Charles: Du har helt rätt, varken sundlöv eller bengtzen har/hade troligen medel att korrigera dåliga värvningar med. Det vore konstigt om en herransvarig inte värvar vad han kan, så bra han kan, för hela den budget han fått direkt från start. Oavsett uttalade mål från föreningen.
Sen bengtzen tex värvade ju spets han aldrig sett osv osv så det finns konstiga-val-grejer om man tittar på sundlöv och bengtzen under lupp.


” svårt att se hur han ska kunna göra så att situationen ser ut som den gör”

Föreningen gav styrelsen uppdraget att bli ett topplag, styrelsen gav Campese det delegerande ansvaret att förverkliga detta.
Någonstans måste man titta på förutsättningarna och lägga målen så de blir nåbara och styra mot dessa. Annars har ingen, absolut ingen, kontroll på verksamheten och vi får vad det blev när året summeras.
Här är Campese största problemet, tillsammans med styrelsen.
Tyvärr har man inget, förutom nu sist med jurgens utspel, någon idé var styrelsen befinner sig. Det fråntar inte Campese sitt delegerade ansvar som VD, men kan ändå sätt käppar i hjulet för honom, men han låter det ske - tex genom att ha kvar målen han kommunicerar samtidigt som PA får sätta sina egna som går helt emot Campeses.
Att det blir kaos organisatoriskt är då inte konstigt - är det PAs mål eller MC mål jag ska jaga som Bif-anställd, och vilka mål verkar mina kollegor sikta på, varför ska jag göra mer än dem om de tjänar mer än mig osv osv.
Campese ansvar att styra upp verksamheten! Men han kommunicerar sikta högt för då når man högre som om det är en självuppfyllande profetia och sen händer inget mer, för att han tillåter att det är så - tillsammans med styrelsen.

En sportchef kommer aldrig i detta att kunna bli bättre än vad han kan få för pengarna. Är han skicklig får han ut mer. Men alla lag floppar någon vörvning och är plånboken låst är det låst för sportchefen att agera utifrån där han står. Så han måste göra sig av med högavlönade spelare som egentligen behövs när det brinner istället för att komplettera utifrån där laget befinner sig. Då är det ju uppenbart att Campese genom styrelsen sitter på kortleken och därmed jokern.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Här går vågorna höga som Skagerrak i västkuling. Några funderingar.

Jag har alltid haft enorm respekt för Dackell som hockeyspelare, men han skulle aldrig givit sig in i ledning och administration. Jag störs av att hans kommentarer om "det har varit rörigt i Brynäs de senaste åren." Han var en del av den röran, han bidrog till att skapa den röran. Det är lite som en bumper sticker jag såg, "you are not stuck in traffic, you*are* traffic". Har inte Dackell ansvar för att Sundlöv kom tillbaka som sportchef, för att bara ge ett exempel?

Vidare sliter jag med värdegrundsfrågorna. Det ska tydligen handla om "så här gör vi i Brynäs IF" eller "det här står vi för i Brynäs IF!", men sen bryter den stora diskussionen ut när vi ska försöka enas om vad det är vi står för eller hur vi arbetar. Vi kanske missar en stor poäng här. Har Färjestad någon värdegrund, har Rögle? Rögle tog in bröderna Abbott som sportchef och coach. I den mån det fanns en värdegrund så satte de en egen målbild och kravställning på alla i föreningen utifrån den målbilden. Framgången och drivkraften är hur tydlig som helst. Alltså; vad ska vi ha en värdegrund till, annat än att understödja en bred social förankring för vår verksamhet?

En sak känns säker. Om vi väljer om sittande styrelse och förlänger med nuvarande sportchef är det bara en fråga om tid innan vi lämnar SHL.
Kommentera