Brynäs IF

713101 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2154745

Sv: A propósito de nada
Skrynklug_puck: Den sportsliga kulturen bygger på att man kan ta sig upp. Den ekonomiska ligan som SHL har blivit bygger på att några klubbar, dvs de som folk vill betala pengar för, lyckas stanna kvar.

TV-avtalet som alla vill ha en kakbit av kommer inte bli värt ett skit i framtiden om fel klubbar åker ur SHL.

Dock man kan rent objektivt tycka att det är otroligt klantigt att de största föreningarna med flest supportrar och som rimligtvis borde ha bäst förutsättningar ibland lyckas åka ur ligan. De mindre klubbarna, som Oskarshamn, Mora, Karlskrona etc, kommer ju aldrig att etablera sig i SHL på sikt oavsett om de går upp eller inte.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: ja jag håller med om att man kan ha åsikter om den ekonomiska biten. Speciellt när det gäller tv avtalet. Varför ska det behöva vara sån stor skillnad mellan SHL och HA? Den skillnaden borde stå i proportion till publikens i de olika ligorna? Åtminstone ha det som en faktor.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: att de åker ur skulle jag tro på att man försöker bygga om sitt lag då man kommit till ett vägskäl. Och man lyckas inte med ombygget då man måste kompromissa för att hålla sig kvar. Se vart vi står nu. Vi försöker bygga om men denna säsong finns risken att vi trillar ur pga av att man vill bygga om och göra saken bättre
Kommentera