Brynäs IF

713101 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2154742

Sv: A propósito de nada
Zzz: Jag tror också det blir svårt att få till en sådan förändring. Hela vår sportliga kultur bygger på att man ska kunna ta sig uppåt i ligorna. Det gäller inte bara hockey.

Det går ju faktiskt inte att komma ifrån att kvalificering och degradering är en riktig fin krydda i sporten men är verkligen en fråga som handlar om perspektiv.

Jag kan ju säga att det är väldigt spännande att följa bottenstriden från ett tryggt avstånd som Leksing i år, samtidigt som det varit rena skräcken andra år. Då har säkert en och annan Brynäsare kanske tyckt det var spännande o se om Leksand ska trilla ur SHL igen ;)

Samtidigt är det lika spännande att titta uppåt i tabellen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Skrynklug_puck: Jag håller med dig. Det är en av nerverna i seriespelet att lag i botten av tabellen faktiskt har något att kriga för. Hur roligt skulle det vara att de fyra sista lagen efter jul säljer ut sina spelare till övriga ligor och tar resterande matcher som en lång försäsong?
På sikt tror jag mer på att höja statusen för allsvenskan på något sätt. Nu ser jag bara enstaka matcher från allsvenskan men vad jag uppfattat är att det inte är samma produktion från cmore?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Skrynklug_puck: men världen förändra sig och idag är hockeyn ”Big business”. Förr kunde man åka ur och det hände inte så mycket då spelarna inte flyttade då de jobbade på sidan om. Idag sticker nästa alla spelare och sedan försvinner 40miljoner i tv-avtal. Tv-avtalet fanns ej förr. Ville man se så gick till arenan.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Skrynklug_puck: Den sportsliga kulturen bygger på att man kan ta sig upp. Den ekonomiska ligan som SHL har blivit bygger på att några klubbar, dvs de som folk vill betala pengar för, lyckas stanna kvar.

TV-avtalet som alla vill ha en kakbit av kommer inte bli värt ett skit i framtiden om fel klubbar åker ur SHL.

Dock man kan rent objektivt tycka att det är otroligt klantigt att de största föreningarna med flest supportrar och som rimligtvis borde ha bäst förutsättningar ibland lyckas åka ur ligan. De mindre klubbarna, som Oskarshamn, Mora, Karlskrona etc, kommer ju aldrig att etablera sig i SHL på sikt oavsett om de går upp eller inte.
Kommentera