Brynäs IF

710584 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2154736

Sv: A propósito de nada
Carlo: Stänga ligan är nog inte möjligt i Sverige, jag tror ingen företrädare för stänga sidan klarar den debatten. En av fördelarna med att stänga som jag ser det skulle vara att fokus flyttats till lagen i toppen istället för botten som idag. Idag ligger 80% av fokuset under grundserien på lagen som riskerar att kvala/åka ur.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Zzz: ja så är det. Och om bara hälften gick till slutspel skulle det bli ett enormt fokus på det. Fokus på ett positivt sätt.
NHL AHL KHL Liiga är stängda. Tror att denna diskussion kan ta fart efter Corona. Om ligan redan hade varit stängd hade föreningarna kunna anpassa sina trupper på ett ekonomiskt ansvarsfullt sätt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Zzz: Jag tror också det blir svårt att få till en sådan förändring. Hela vår sportliga kultur bygger på att man ska kunna ta sig uppåt i ligorna. Det gäller inte bara hockey.

Det går ju faktiskt inte att komma ifrån att kvalificering och degradering är en riktig fin krydda i sporten men är verkligen en fråga som handlar om perspektiv.

Jag kan ju säga att det är väldigt spännande att följa bottenstriden från ett tryggt avstånd som Leksing i år, samtidigt som det varit rena skräcken andra år. Då har säkert en och annan Brynäsare kanske tyckt det var spännande o se om Leksand ska trilla ur SHL igen ;)

Samtidigt är det lika spännande att titta uppåt i tabellen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Zzz: Men vilken trygghet det skulle vara hos klubbarna, satsa på egna produkter och sikta på att bli bra över tid. Kostnaderna för klubbarna skulle minska drastiskt tror jag.
Kommentera