Brynäs IF

713438 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2160820

Sv: A propósito de nada
bradberry: ”Jag vet att du tycker det och där tycker vi olika. Du tar för givet att det är lösa rykten och anklagelser... Jag säger att man har mycket på fötterna. Jag har själv hört en del. Det är andrahandsuppgifter och kan tolkas som lösa rykten så håller tyst. Men kan tänka mig en sån som Stisse med flera på redaktionen hör en hel del och kan lägga ihop ett och annat.

Lösa rykten...? - Nej säger jag...!”

Jag har överhuvudtaget svårt för den typen av journalistik som släpper bomber och hänger ut folk och bara hänvisar till anonyma källor. Jag gillar det inte alls.
En anonym källa kan vara ingången till en story men sen är det ju upp till journalisten att fixa någonting som backar upp det som källan tipsar om, det är ju som är det journalistiska arbetet, att gräva.
Korten på bordet Stisse säger jag.
Risken är annars att Stisse utnyttjas av någon som av någon anledning vill Campese illa och sprider dennes elaka rykten.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Axle San:
Det är sånt man lär sig att hantera och värdera när man pluggar till och jobbar som journalist.
Innan man trycker på knappen för "publicera" på lokaltidning har man generellt mer på fötterna (bla flera av varandra oberoende källor) än "Svensk Damtidning".
Sen är det klart att media kan nyttjas i opinionsskapande syfte.
Vetenskapliga artiklar kräver källor och källhänvisningar. Sportsidorna är nåt annat.
Av det man läst hittills tolkar jag det som att det kommer mera. Då inkluderar jag intervjuerna med Sundlöv, Dackell och Lorenz härom veckan. Och reaktionen (eller bristen på) efter tex Stisses artikel.
Tyvärr.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Axle San: Fast vi har källskydd i det här landet. Om källan vill vara anonym får man inte ens avslöja den.
Kommentera