Brynäs IF

716197 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2163387

Sv: A propósito de nada
Ständig: Tror du verkligen att Erika G har det kontaktnätet som krävs och den kollen på herrhockeyn? Hon kan säkert mycket om hockey, men hon kan ju omöjligtvis ha haft tid över att sätta sig in potentiella värvningar av herrspelare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Nej. Jag tror inte att hon är den bästa lösningen som sportchef. Men jag blir inte överraskad om det blir så.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Ja, det vore intressant om Ständig kunde motivera varför Erika G är rätt person att ersätta Sundlöv, bara för att hon agerar som sportchef på en totalt annorlunda marknad när det gäller de uppgifter hon har på sitt nuvarande jobb.
Hon kanske är bättre på att vaska fram bostäder åt våra spelare, vad vet jag.
Om det sen räcker för att få jobbet hos herrlaget är tveksamt... :-/
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Vid spel i allsvenskan, då kan vi på sin höjd ha råd med en trupp som totalt kostar 550 tkr per månad. Det blir ca 8,8 mkr per år i kostnad (inklusive avgifter).

Säg att ca 250 tkr per månad läggs på målvakter + backar. Och ca 300 tkr per månad på anfallare. Och den miljon som samlades in kanske kan krydda den truppen med ytterligare en spelare som har 60 tkr per månad.

Det blir då ungefär så här spelarna får kosta (i tkr per månad).

Målvakter
50 + 10

Backar
40+40
30+30
20+20
0+0

Anfallare

40+50+40
30+40+30
20+30+20
0+10+0

Det här blir nog ett lag som får kämpa för att hålla sig på övre halvan.
Har ingen aning om vad lönerna brukar ligga på i allsvenskan.
Om det här är ett budgetlag, även med allsvenska mått.

Men högre budget än så här känns ju orimligt för oss i allsvenskan, med tanke på det minus som blir i år, Och alla intäkter som försvinner vid allsvenskt spel.

Det kan ju faktiskt vara Sundlöv som är bäst lämpad som sportchef vi spel i allsvenskan. Han har ju trots allt erfarenhet av att vara sportchef i allsvenskan.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Sannolikheten att vi spelar i en annan liga nästa år är rätt stor. OM vi åker ut upphör alla avtal, i alla fall spelarnas. Då ska någon bygga ett lag för HA med ca -15 mille i eget kapital. All bets are off😰
Kommentera