Brynäs IF

714645 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2165018

Sv: A propósito de nada
Jag tror att SHL och Cmore är lite svettiga när de börjar förstå att Brynäs eller HV kanske ryker från ligan. Båda lagen har ansenlig publik och säkert en hel massa Cmore-abonnenter. Jag läste att Cmore tappat ca 31000 abonnenter under 2020 (dock ej bara hockey). Vad händer om Brynäs åker ur kan man undra. Antalet lär sjunka iaf. Det vore kul att veta hur många av Cmores abonnenter som faktiskt är Brynäsare.

Exempel:
Lek bara med tanken att det är 10 000 brynäsfans som kollar via Cmore. (kanske många många fler)

Antal uppsagda Brynäsare = 50% (kanske färre) = 5000 pers

CMore kostar I dagsläget 449kr för "All sport" 5388kr/år om man inte säger upp.
5388 * (antal upptagna Brynäsare) = 26 940 000kr

Detta är en helt hypotetisk och rätt fånig uträkning, MEN -
Cmore förlorar alltså 27 miljoner om 5000 Brynäsare säger upp avtalet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Blå grottan: Det stora tappet under 2020 för Cmore är relaterat till att de tappade fotbollen. Alltså Allsvenskan och Superettan.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Blå grottan: VAKNA! Det är C-More som sänder hockeyallsvenskan, där man för 249 kr får se hockeyallvenskan, SDHL och massor av annat. Majoriteten av alla Brynäsare lär spara 200 kr i månaden och fortsätta se Brynäs spela ishockey även i allsvenskan, gör man inte det var man aldrig Brynäsare från första början.

Det tänker iaf jag göra, om det nu skulle bli så illa! Det enda som lockar mig i SHL är Brynäs. I övrigt kan jag lika gärna se på hockeyallsvenskan. AIK, Modo, Timrå och Björklöven intresserar mig mer än Örebro, Linköping, Växsjö osv. Det är ändå Brynäs som är viktigast. Kan dessutom bli spännande att se laget vinna hockeymatcher, spela slutspel och förhoppningsvis kvala uppåt istället för att harva i botten och hamna in ingemansland.

OBS. Jag förstår den ekonomiska katastrofen om vi ryker, men om det skulle ske kommer jag stötta laget och fokusera på det positiva istället för att lägga mig ned och dö!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Blå grottan: Uträkning stämmer säkert, framförallt eftersom inget av lagen i HA har några supportrar överhuvudtaget. Är det inte lite märkligt att det bara är nuvarande SHL-klubbar som har trogna supportrar? 🤔

Förstår inte vad AIK, SSK, Mora, Löven, Modo, Timrå m fl gör för fel eftersom vi inte har några supportrar 🥺😬
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Blå grottan: Ja fast det är väl ändå så att Cmore har överlevt när Leksand åkt ur? Som likt oss har väldigt många följare ute landet.
Skulle det vara så att det var ett annat bolag som ägde rättigheterna till Allsvenskan skulle det nog vara annorlunda. Och det kanske är en väg att gå, nytt avtal för Allsvenskan.
Är det någon som vet om Sky äger rättigheterna till Championship?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Blå grottan: Att tappa HV eller BIF är inte alls bra för ligan och varumärket SHL.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Blå grottan: Det låter rätt mycket, men vad omsätter CMore? Över 2 miljarder väl?
Det blir inget större tapp procentuellt .

Med reservation att jag sett fel på deras omsättning. Nej Cmore är troligen inte de som svettas mest i dagsläget oavsett lag som försvinner.

Nu tror jag iofs inte heller att ni behöver kvala, ni har för bra trupp för den saken
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Blå grottan: Det betyder ju inte att det lag som tar steget upp bidrar med noll (0) extra supportrar, eller?

Sedan är väl det detta som är det fantastiska med idrott? Drömmen om framgång.... ångesten inför motgång. Att heja på mitt lag har inte varit någon dans på rosor direkt...
Kommentera