Brynäs IF

715244 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2179312

Sv: A propósito de nada
Axle San: Försöker kolla på vad som talar för respektive lag i kvalet.

Talar för Brynäs:
- Har varit bättre än HV i spel5mot5 under säsongen. Dock vet vi inte hur de taktiska justeringarna som spelartruppen gjort kommer påverka spelet.
- Har varit bättre än HV sammantaget (fler poäng plockade)
- Energi med nya tränarduon.
- Mer/bättre offensiv spets
- Har bättre målvakter

Talar för HV:
- Har haft tid att förbereda sig mentalt inför kvalet
- Har haft tid att förbereda sig taktiskt inför kvalet
- Har rent allmänt haft lugn & ro medan det har stormat runt Brynäs
- Har mer rutinerade tränare
- Har bättre special teams
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Läste i ett HV-forum att de är rädda för Brynäs för att vi har en sheriff (Rödin) och en gris (Bertilsson) i vårt lag, vilket de anser att HV saknar…
I så här täta matcher är det kanske sånt som avgör.

Oavsett tror jag vi har betydligt fler med stort klubbhjärta än vad HV har, spelare som har en lång historik och riktig känsla för sin klubb. (Rödin, Bertilsson, Alcén, Scott, Danielsson, mfl). Sånt tror jag är oerhört viktigt i såna här matcher.

Dessutom saknar de 2 av 3 ledande backar (Kinnvall och Donovan) minst den här veckan ut, och även om de är tillbaka nästa vecka lär de behöva några matcher för att komma igång.

Hur sugen är för övrigt Gävlekillen Kinnvall på att spela ut Brynäs ur SHL. Han ska ju ändå över Atlanten i sommar och vill kanske inte riskera en värre fotskada. Jag tror han kommer att vara "skadad" hela kvalet, och hoppas det finns en elitklubb kvar i Gävle när han ska flytta hem igen.
Donovans kontrakt går också ut. Han kommer inte heller att chansa för att rädda livet på en klubb där han spelat 12 matcher.

Tänk om vi hade tvingats börja med 2-3 matcher i den här serien utan 2 av våra 3 bästa backar…I kväll är dessutom fjärdebacken Murray avstängd.
Tänk vilket ansvar som kommer att vila på deras Martinsson! Hur länge orkar han spela 23 minuter per match + sudden som det lär bli också.

Nyckel till alltihop är att vi håller nere antalet utvisningar, eftersom de är sylvassa i PP. Samt att kanske sätta extra press på deras "icke ordinarie" mindre rutinerade backar så att de tvingas göra lite enkla misstag och börjar tänka för mycket.

En annan intressant detalj är att HV är ett av de lag där vi haft flesta bortasegrar de senaste tio åren, samt även flesta förluster hemma. Det gör att hemma/borta inte kommer att bli så avgörande alls tror jag.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Att Brynäs skulle ha mer/bättre offeniv spets håller jag inte med om.
Poängligan Brynäs:
Jaedon: 32 poäng 10+22
Rödin: 29 poäng 35+20 (endast 35 spelade matcher)
Patrik Berglund 27 poäng 13+14 (spelar inte)
Nicklas Danielsson 25 poäng 11+14
Linus Ölund 20 poäng 9+11
sen har vi Scott med 17 poäng på 25 matcher, 8+9

HV71
Eric Martinsson 37 poäng 5+32
Alexander Bergström 35 poäng 8+27
Anton Wedin 30 poäng 16+14 (39 matcher)
Filip Sandberg 30 poäng 16+14
Linus Fröberg 30 poäng 8+22
Fredrik Forsberg 26 poäng 17+9

Klart övertag för HV71 när det gäller offensiv spets.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gör ett inspel, någon kanske har koll.

Fått för mig att jag någonstans läst Lorenz uttala sig om att " vi tillsammans med Micke Sundlöv kommit fram till att vi behöver förändring" eller liknande.

Hittar dock inte detta nu när jag scannar nätet :) Har jag drömt detta?

Hur som haver, gråter inte över Sundlövs sorti, problemen stannar dock inte där. Det är skit i leden hela vägen upp och både Campese och Lorenz måste ställa sina platser till förfogande efter detta kval oavsett utfall.

Med det sagt så är jag positiv till Boumdienne, (ekman är obegripligt tillskott) men förmodligen någon som Josef känner sig trygg med och då får det helt enkelt gå :)

I detta läget handlar det om att de 4 kaptenerna är nöjda och jag hoppas och tror att de okejat denna lösningen med Bombom! Givetvis kommer vi se ett helt annat Brynäs ikväll och jag tror på proppen ur! Skrikegård, Boork mfl bjuder enbart på ytterligare bränsle till grabbarna.

Kan Brynäs dessutom skicka HV så har vi dessutom med råge tagit igen smärtan från de förlorade gulden mot just HV.
Kommentera