Brynäs IF

715245 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2179341

Sv: A propósito de nada
Peja: Läste i ett HV-forum att de är rädda för Brynäs för att vi har en sheriff (Rödin) och en gris (Bertilsson) i vårt lag, vilket de anser att HV saknar…
I så här täta matcher är det kanske sånt som avgör.

Oavsett tror jag vi har betydligt fler med stort klubbhjärta än vad HV har, spelare som har en lång historik och riktig känsla för sin klubb. (Rödin, Bertilsson, Alcén, Scott, Danielsson, mfl). Sånt tror jag är oerhört viktigt i såna här matcher.

Dessutom saknar de 2 av 3 ledande backar (Kinnvall och Donovan) minst den här veckan ut, och även om de är tillbaka nästa vecka lär de behöva några matcher för att komma igång.

Hur sugen är för övrigt Gävlekillen Kinnvall på att spela ut Brynäs ur SHL. Han ska ju ändå över Atlanten i sommar och vill kanske inte riskera en värre fotskada. Jag tror han kommer att vara "skadad" hela kvalet, och hoppas det finns en elitklubb kvar i Gävle när han ska flytta hem igen.
Donovans kontrakt går också ut. Han kommer inte heller att chansa för att rädda livet på en klubb där han spelat 12 matcher.

Tänk om vi hade tvingats börja med 2-3 matcher i den här serien utan 2 av våra 3 bästa backar…I kväll är dessutom fjärdebacken Murray avstängd.
Tänk vilket ansvar som kommer att vila på deras Martinsson! Hur länge orkar han spela 23 minuter per match + sudden som det lär bli också.

Nyckel till alltihop är att vi håller nere antalet utvisningar, eftersom de är sylvassa i PP. Samt att kanske sätta extra press på deras "icke ordinarie" mindre rutinerade backar så att de tvingas göra lite enkla misstag och börjar tänka för mycket.

En annan intressant detalj är att HV är ett av de lag där vi haft flesta bortasegrar de senaste tio åren, samt även flesta förluster hemma. Det gör att hemma/borta inte kommer att bli så avgörande alls tror jag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Pelle Borås: Jag måste också trycka på Alcén. Detta är hans typ av matcher. Låt han vara en nagel i ögat på ledande spelare i HV.

Gällande målvakter så har vi en tendens till att göra just HV:s målvakter till fantomer..
Hoppas man vid detta laget har full koll på Ahnefelt.

Sen är det som många säger, disciplin som gäller. Kan Bombom och Ekman föra över detta till spelarna? Ser framför mig en skrikande Ekman i båset som lätt kan smitta av sig. Vi måste vara smartare, vi måste se till att det är just HV som tar de dumma utvisningarna.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Pelle Borås: "Jag tror han kommer att vara "skadad" hela kvalet, och hoppas det finns en elitklubb kvar i Gävle när han ska flytta hem igen."

HAHA, det är nog lite för mycket att hoppas på, så stort är nog inte det brynäshjärtat.
Kommentera