Brynäs IF

713107 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2188438

Sv: A propósito de nada
Det var ju någon journalist som i början på säsongen (kanske redan innan serierna hade startat) framförde idén att inga lag i SHL och allsvenskan skulle flyttas ner den här säsongen och nästa. Men att ett lag i allsvenskan skulle flyttas upp till SHL den här säsongen och nästa säsong. Plus då ett division ett lag flyttas upp till allsvenskan den här säsongen och nästa. Och det var enbart av ekonomiska skäl. För att lagen den här säsongen varit utan publikintäkter. Och alla andra intäkter som vanligtvis kunnat genereras utav att stora grupper av människor samlas.

Den här säsongen skulle då alla klubbar kunnat ha haft billigare trupper och sluppit värva, om inget hot om nedflyttning funnits. Nästa säsong samma villkor. Men att de tapp som ändå skulle ha gjorts ekonomiskt den här säsongen, då i stället kunnat jobbats ikapp nästa säsong.

Och säsongen 22/23 hade SHL då haft 16 lag och allsvenskan 14 lag. Och den säsongen hade åter nedflyttning införts, eftersom klubbarna då förhoppningsvis åter har normala publikintäkter.

Jag tycker den idén var rätt sund. Rent ekonomiskt har ju den här säsongen varit speciell, där alla matcher spelats utan publik. Och även nästa säsong kommer åtminstone till hösten fortfarande ha begränsningar på hur mycket människor som får tas in på läktarna. Fullsatt lär det inte bli, förrän hela världen är helt vaccinerade, så att inte nya mutationer uppstår. För om nya mutationer uppstår, i länder som har liten andel vaccinerade. Och de nuvarande vaccinen inte biter på de mutationerna. Då är det tillbaka på ruta ett igen.

Tyvärr är det för många klubbar i SHL, som inte vill att 16 lag ska få vara med och dela på TV-pengarna, utan de vill bara att 14 lag ska dela på pengarna.
Kommentera