Brynäs IF

713187 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2188504

Sv: A propósito de nada
Vuollerim: Det är väl ingen skräll att de som år efter år harvar runt i hockeyallsvenskan utan att lyckas ta sig tillbaka till finrummet inte vill att SHL stängs. Istället så ska de åka räkmacka upp utan att ens behöva slåss om platsen. För mig är det nya upplägget totalt vansinne och kommer ge oss massa ointressanta klubbar i SHL och på sikt urvattna densamma. Tillbaka till upplägget med kvalserie alternativ bäst av 7a mellan topplag HA mot bottenlag SHL. Man ska förtjäna sin plats och vara bättre än det lag man ersätter.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Bifbiffen: Intressant att HA-lagen historiskt klarade gamla kvalserien bättre än SHL-/Elitserielagen. Skillnaden mellan serierna tycks bli mindre för varje år toppspelarna i SHL lämnar för NHL/KHL. Trots allt mer TV-pengar till SHL. Slutsats: det går inte fullt ut att ersätta de bästa spelarna, mellanmjölken tar allt större plats.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Bifbiffen: vi har väl exempel åt andra hållet också? Växjö Rögle Skellefteå som var HA lag o som nu är topplag i SHL. Tänk om löven gick upp..vilka mstcher mellan Skellefteå Luleå och Löven ..o de går upp efter både sportsligt och det regelverk som finns..
Kommentera