Brynäs IF

713958 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2190930

Sv: A propósito de nada
Emil9783: Tycker nog det bästa vore att gå skilda vägar med Desch, Harper och Danielsson. Transatlanterna är inte tillräcklig spets och brister en del i övrigt. Danielsson gillar jag, men vi behöver föryngra.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Vi kom 13 och fick kvala i år.
Där får vi inte hamna 21/22 utan vi måste lyfta laget och göra det extremt mycket bättre. Hur då?
Antingen laddar vi på och bygger ett lag från början som kostar för att vara bättre
eller
så värvar vi billigare med chansvärvningar inför 21/22.

Jag har hävdar att det senare är sämre då chansvärvningar behöver support och medgång för att lyfta och det laget har vi ju uppenbart inte. Och går det då dåligt har vi minde utbud av spelare på marknaden att komplettera med. Sen vi står med lönekostnad för både ”billiga” chansvärvningar på läktaren och dyra nödlösningsvärvningar. Samt ett lag i motgång som behöver vända trenden. Då behövs också en kunnig, stark och handlingskraftig styrelse, klubbdirre och sportchef. Det är för mycket chans i detta för att vara sunt.

Ska vi vara ärliga har inte Rödin och scott kommit upp i nivå.
Poängmässigt genomsnitt helt ok, men spelet har varit ett ”?”.
Scott har bara lirat typ 50% av matcherna också pga skador.
Danielsson och bulan har gjort poäng och varit ”spets” men är osäkra kort inför 21/22 som just spets - av flera anledningar.
Ölund och Molin har också gjort poäng men känns bara fel - för dåliga för spets men för bra (och troligen för dyr) för 3-4 linan.

Sen har vi Alcen som håller låda men inte nivån,
Mannberg kan göra det där lilla extra på egen hand men kan han ens spela passningspel?
Adam passar för (3-)4de dock anser jag.
Gunler och kvist är kvar på kontrakt och det är de enda chansningar på forwardsidan jag vill se inför 21/22.
Vi skeppar troligen Desch, Palve, Harper, Birgersson och Sallinen (bara sistnämnda vore ett bra val för 3 center att spara)

Jag anser vi bara har en bra forwardstomme på papperet och det är 11 spelare så vi behöver spets till första
x-x-x
Rödin - scott - Danielsson
Bulan - Sallinen - Gunler
Molin - ölund - Adam
Extra kvist/Mannberg/alcen

Vart de två ryktena ska in övergår mitt förstånd om vi ska säkra upp laget för mer spel i offensiv zon och göra fler mål. Framförallt riskerar vi bli extremt skadekänsliga om vi inte bygger på fronten.

Backsidan med Berra, Björk, Nyberg, Berglund och Hedberg ser helt ok ut som stomme tycker jag ändå.
Billins tycker jag gör mycket bra och bör vara kvar, sen en tung hårdskjutande skridskostark spetsback. Då har vi plats för billig chansvärvning också och ändå stå oss bra mot skador.

Berra - x
Björk - billins
Berglund - Hedberg
Nyberg - x

Sen behöver vi en enormt bra målis - helst Erson.

Bara att inse - vi har inga junisar som kan gå in i en första5a heller.

Ja det blir dyrt, och Campese har bränt alla ljus i båda ändar i avseende på intäkter så det gäller att hitta rätt för annars är vi i samma sitts som nu, men kanske med ett ännu sämre lag.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Davey85: Desch stod för 32 p i år och levererade poäng under tiden Rödin och Scott var skadade eller ur form så förstår inte riktigt varför en del inte vill ha kvar honom. Gällande Danielsson har jag svårt att se att en annan klubb vill överta hans kontrakt. Sen måste klubben vara återhållsamma med att bryta kontrakt och enbart göra det med exv. Alcén och Mannberg. I vanliga fall hade jag också velat se en ung spelare istället för Danielsson men med pandemin får man tänka om.
Kommentera