Brynäs IF

710659 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2194007

Sv: A propósito de nada
Huge: Rätta mig om jag har fel, men har vi inte ett antal ganska bra spelare på pappret? Ny tränare med ny spelide kanske kan få laget att lyfta sig.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Honken72: Nä, du har inte fel, tvärtom. Kloka tankar från dig, Bifbiffen och JawKee här.
Både sportsligt och ekonomiskt känns det som en fördel att vi har så många spelare kvar över nästa säsong. Behövs inga större utrensningar, dom vi har och som spelat i kvalserien har ju bevisat vad man kan med lite justeringar i spelet och det trots att man spelat under hård mental press.
Kvalserien måste dessutom ha varit lite av en väckarklocka när det gäller vad som krävs för att vi inte ska hamna i samma situation även nästa säsong, nåt spelarna borde ha stor nytta av i framtiden.
En trupp som till stora delar redan står under kontrakt och med 2 nyförvärv redan klara och förmodligen några ytterligare lagförändringar till det bättre, gör dessutom att jobbet med att hitta en ny sportchef inte känns så akut i dagsläget, nåt som ledningen iofs redan klargjort.

"Ny tränare med ny spelide kanske kan få laget att lyfta sig."

Ja, det tror jag på.
Framförallt om den nya tränaren har en "ny" spelide" som går ut på att vi ska spela ungefär likadant som vi gjorde innan PA och Stråhle anställdes.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Honken72: Måste det vara så förbannat svårt att spela hockey?
Täck skott, Kollapsa mot kassen och stå högt mot backarna.
Dumpa puck djupt och jobba sönder deras backar. Vinn pucken och slå den mot backen som lägger ner på kassen, skym målvakten och slå på returer. Spela disciplinerat och kallt, tackla hårt.

Hockey är inte atomforskning.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Honken72: Vad jag tror så är bland det viktigaste, precis det som fick oss att klara kvalet. Att lite friare låta spelarna göra sitt, och att fokusera på att det ska finnas glädje och positivitet. Men vi har ju bra spelare på papperet, men de måste få spela sitt spel lite friare tror jag. Måste vara en tränare som har ganska samma syn som våra spelare, och inte går emot deras vilja för mycket.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Honken72: Visst har vi det. Men de ska också användas på rätt sätt. Det finns hög individuell skicklighet och smartness skulle jag säga. Men som många varit inne på så saknas speed i vissa fall ska tilläggas. Så de positioner som ska fyllas MÅSTE vara kvicka på rören. Ingen tror nog på framskjuten placering efter ett sådant här katastrof år, men vi kan heller inte börja sparka spelare kors och tvärs.
Kommentera