Brynäs IF

713782 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2194121

Sv: A propósito de nada
Honken72: Nä, du har inte fel, tvärtom. Kloka tankar från dig, Bifbiffen och JawKee här.
Både sportsligt och ekonomiskt känns det som en fördel att vi har så många spelare kvar över nästa säsong. Behövs inga större utrensningar, dom vi har och som spelat i kvalserien har ju bevisat vad man kan med lite justeringar i spelet och det trots att man spelat under hård mental press.
Kvalserien måste dessutom ha varit lite av en väckarklocka när det gäller vad som krävs för att vi inte ska hamna i samma situation även nästa säsong, nåt spelarna borde ha stor nytta av i framtiden.
En trupp som till stora delar redan står under kontrakt och med 2 nyförvärv redan klara och förmodligen några ytterligare lagförändringar till det bättre, gör dessutom att jobbet med att hitta en ny sportchef inte känns så akut i dagsläget, nåt som ledningen iofs redan klargjort.

"Ny tränare med ny spelide kanske kan få laget att lyfta sig."

Ja, det tror jag på.
Framförallt om den nya tränaren har en "ny" spelide" som går ut på att vi ska spela ungefär likadant som vi gjorde innan PA och Stråhle anställdes.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huge: Vilka är nyförvärven?
Jag är ingen hockeyexpert, men jag känner lite som så att det är dumt att ta in en tränare och spelarna helt ska anpassa sig efter tränaren. Man borde snarare göra tvärtom, att man ser till truppen och vad man har, och anpassar efter det, vad som är rätt för truppen/spelarna och se till så att de får bäst förutsättningar för att lyckas helt enkelt. Det ska vara naturligt för spelarna att spela på sitt sätt. Sen ska man självklart fila på detaljer. Det är därför jag tror att det gick så bra för Bombom i kvalserien.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: "Både sportsligt och ekonomiskt känns det som en fördel att vi har så många spelare kvar över nästa säsong."

Det var nog en av dom sämsta analyserna jag läst härinne.

1. Sportsligt gjorde Brynäs en usel säsong, den sämsta på många år. Hur kan det vara en fördel att de flesta av spelarna, som för tillfället är shl:s sämsta lag, blir kvar?

2. Med coronaviruset och dom rabatter det gett på löner hur kan det vara en fördel ekonomiskt att dom flesta kontrakten är skrivna INNAN pandemin?

"Framförallt om den nya tränaren har en "ny" spelide" som går ut på att vi ska spela ungefär likadant som vi gjorde innan PA och Stråhle anställdes"

Jamen då är det väl bara att återanställa Sunken då om du vill ha tillbaka spelet som var innan PA och Stråhle.

Vi får hoppas att ansvarig i föreningen inte tänker som dig. Då kan vi lika gärna ansöka om spel i allsvenskan direkt och slippa ett år av förnedring.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: ” Både sportsligt och ekonomiskt känns det som en fördel att vi har så många spelare kvar över nästa säsong. Behövs inga större utrensningar, dom vi har och som spelat i kvalserien har ju bevisat vad man kan med lite justeringar i spelet och det trots att man spelat under hård mental press.”

Skönt!
Då kommer de väl förberedda till nästa års kval. 👍
Kommentera