Brynäs IF

705135 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2195973

Sv: Action delux
Bifbiffen: Ja verkligen, det är ju inte valfritt att köpa in på tränarens idéer. Sen blir det ju mer komplext om man har ett erfaret lag som inte riktigt är anpassat för det spel tränaren vill spela. Då kanske tränaren gör klokt att lyssna och känna in. Jag tror inte man kan hantera alla grupper lika. Hade vi haft en yngre och mindre erfaret lag hade dom troligen köpt in på Peters idéer till 100%. Men inget säger att det laget hade klarat grundserien bättre och troligen hade dom klarat kvalet sämre.

Jag lyssnade på Sanny & Svensson podden för någon vecka sedan. Sanny var då inne på att pendeln gällande vilket stryrspel som används håller på att gå tillbaka. Enligt Sanny spelar alla fyra semifinal lagen med en större variation mellan att checka och väga av när motståndarna har pucken. Just säsongen när pendeln svänger går Brynäs åt helt andra hållet och försöker spela ett otroligt aggressivt spel med en trupp som inte är anpassad för det spelet. Timing is everything.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Action delux
Zzz:
"Enligt Sanny spelar alla fyra semifinal lagen med en större variation mellan att checka och väga av när motståndarna har pucken."

Ja, de lag som har den taktiska variationsförmågan är med och spelar om det över tid.
Det borde inte komma som någon överraskning för någon på den nivån.
Utmaningen är att bygga laget (budget vs befintlig trupp vs värvningars utfall mm) så att det går att växla taktiskt i matcher.
Den svåra frågan att lösa är hur man hittar "Den perfekta mixen" av spelare jämfört med vad konkurrenterna hittar på.
En Lasch till laget, eller inte, kan vara skillnad för ett lag som Frölunda.
För Brynäs, ja se skillnaden mot Rögles trupp.
Och betydelsen av en Seider, tex. Det är små marginaler...
Kommentera