Brynäs IF

713765 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2204381

Sv: A propósito de nada
Utifrån är det omöjligt att se mervärdet av samarbetet med Unicef. Brynäs sportsliga resultat efter samarbetet inleddes 2013 ger inget positivt samband. Inte heller En bra start har gett några synbara effekter på Brynäs representationslag. Föreningen brukar hänvisa till att sponsorer ställer krav på den här typen av engagemang. Jag vill se en utvärdering som visar hur det gynnar föreningen.
Hur gör t.ex. Rögle och Växjö som fixar det sportsliga betydligt bättre?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Mattson: Tycker det är en sån konstig slutsats att komma fram till att samarbetet med Unicef och en bra start på något sätt har bidragit negativt till de sportsliga resultaten.

Om något så har det gett föreningen mer sponsorer, bara läsa intervjun med Lipskog i GD. Bilbolaget har gillat arbetet med dessa frågor och de är nog inte ensamma.

Om vi bara lyfter Rögle och Växjö. Vad har dom för samband? Stabila organisationer med dom bästa sportcheferna och tränarna i serien. Kan det ha något att göra med deras sportsliga framgångar? Brynäs har rekryterat dåligt i så många år, i kombination med dåligt uppbyggda trupper. Brynäs har sannolikt haft bättre ekonomiska förutsättningar än båda. Så den här myten om att UNICEF och en bra start är boven måste sluta. Fokusera på de riktiga problemen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Mattson: Fast om sportchefen kan förvalta den största spelarbudgeten någonsin så måste det väl innebära att föreningens modell för intäkter fungerar?

En annan aspekt är att Gävleborg har väldigt många stora företag och färre medelstora företag med huvudsäte i regionen. Det gör att det är svårare att sälja in ekonomiska bidrag mot en bärs och middag. För ärligt talat handlar den gamla modellen väldigt mycket om rena allmosor från engagerande företagsledare. I En bra start kan man sälja in det sociala engagemanget och det blir också lättare att förvara internt hos förtagen.

Sen behöver Brynäs hitta en bättre balans mellan En bra start och sporten i kommunikationen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Mattson: Man har till att börja med i Rögles fall Peab:s arvtagare som supporter och storsponsor. I Växjö är det väl Edberg med kompisar som satsar.

Moneyball går på Tv nu. I många fall är det min favvofilm.
Kommentera