Brynäs IF

705145 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2212312

Sv: A propósito de nada
Peja:

En styrelse och klubbdirektör ska bl.a. arbeta för att sportchefen ska ha så bra ekonomiska förutsättningar som möjligt, när ett lag ska byggas. Men de som ingår i styrelsen, och klubbdirektören behöver egentligen inte ha någon större koll på det sportsliga. För det är inte deras "jobb" att lägga sig i vilka spelare som ska ingå i truppen, eller vilket spelsätt som ska användas.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Enaranger: Om Brynäs vore ett stort företag typ Sandvik behöver inte styrelsen besitta detaljerad kunskap om dagliga verksamhetsfrågor. Då finns det massor av ledarskapsskikt under som fixar detta.

Men Brynäs är faktiskt - tro det eller ej - ett litet småföretag. Styrelsen måste då vara direkt knuten till den dagliga verksamheten och ha den kompetensen och arbetsförmågan. Då krävs det en arbetande styrelse som DIREKT bidrar till att verksamheten funkar. BIF - som småföretag - har inte råd med en styrelse som inte aktivt arbetande bidrar 100% med direkta insatser för kärnverksamheten.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Enaranger: Ja, men Brynäs i ett krisläge där man har sparkat alla som kan nåt om hockey och skulle därför enligt min mening behöva mer av den kompetensen. Inte för att de ska fingra för mycket i det sportsliga detaljer utan för att föreningen måste börja rekrytera rätt på sportsliga poster. Är det förresten klart vem som ska ersätta Thelin, en av de viktigaste sportsliga posterna i föreningen?

Jag menar inte att styrelsen måste bestå av massa hockeymänniskor, men jag menar att styrelsen måste se till att man rekryterar rätt på de sportsliga posterna och måste ha tillräckligt stor samlad sportslig kunskap för att på ett bra sätt kunna bedöma om de som jobbar med sporten (kärnverksamheten) gör ett bra jobb eller inte.
Kommentera