Brynäs IF

712741 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2224243

Sv: Optimisten vinner alltid!
Peja: Men om nu ingen ny GM kommer in så har ju styrelsen misslyckats.
Det var ju därför man bytte styre, för att den gamla inte var bra.

Återigen, vem skulle chefat om inte JA fått jobbet?

ALLA inom Brynäs kommer att få jobba med laget i vinter. JA ska bara ha SC på 30%.

Men Kangas får plocka fram en GM snart som kan sätta truppen.
Annars så är han väl inte bättre än förra ledningen...

Hänga JA i detta läget är fel. JA vet nog vad han är bra på och inte.
Han vill säkert ha en GM och bolla med .
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Optimisten vinner alltid!
mk: Ser inte poängen med att rabla upp alla mer kvalificerade kandidater (sportchefer, scouter, agenter). Det säger sig självt att det finns en jäkla massa personer som är mer kvalificerade än någon som kommer direkt från spelarkarriären.

Läste en intervju med Boumedienne för ett tag sen, det är uppenbart att han har byggt laget 20/21 och det överensstämmer även med hans kontraktslängd. Du kan väl inte tro att Alcén började soloköra och göra klart med spelare på egen hand inom några veckor efter att han tillträddes? Av allt att döma är Mylläri den enda "Alcén-värvningren" sett till tidslinjen.

Alcén är väl sportchef för herr, det där med 30% herrlaget var väl bara något som Sven Engvall svamlade om i debatten efter att ha blivit inofficiellt (men han gjorde det officiellt) briefad av den förra styrelsen?

Angående ny GM, så har den nya styrelsen uppenbarligen blivit bakbundna både vad gäller arbetsuppgifter och ekonomi, men förhoppningsvis gör man klart med någon snart. Den personen kommer ju dock inte vara herrlagets lagbyggare, det blir Alcéns huvudansvar. Alcén kommer få inputs av många andra personer men i slutändan blir det han som tar besluten.

Och nej, det är främst inte kritik mot Alcén såklart, utan mot den förra styrelsen. Om han har så gott omdöme som vi hoppas på borde han dock ha insett hans beslut kunde bli väldigt problematiskt. Precis som alla andra måste väl Alcén ha hängt med i turerna kring styrelsen och insett att det fanns "risk" för styrelsebyte. Han hade kunnat avvakta, det är svårt att inte få intrycket av att både styrelsen och Alcén ville göra detta klart innan årsmötet... och alla förstår väl motivet bakom det?
Kommentera

Sv: Optimisten vinner alltid!
mk:
"Men om nu ingen ny GM kommer in så har ju styrelsen misslyckats.
Det var ju därför man bytte styre, för att den gamla inte var bra."

Precis, den tidigare styrelsen hade det jobbigt. Med både det ena och det andra visade det sig.
Men det är många områden som behöver förbättras utöver Sportchefsfrågan Herr.

Såg på twitter att Marknad har bemannat upp för att kunna jobba med Partners på ett bra sätt.
Det är ett viktigt område efter turbulensen förra säsongen.

Nu har vi JA, då får man ta med det i förutsättningarna framåt.

Vi behöver poäng och intäkter.
Jag drar mitt strå till stacken och cashar in för ett säsongskort.
Kommentera

Sv: Optimisten vinner alltid!
mk: Den nya styrelsen hade säkert en tanke men med PJs pajaserier på och innan årsmötet så föll nog de planerna. Ny ansvarsfördelning och ny profil måste då hittas. Och nya pengar då GM rollen är mer högprofilerad.

Att sedan jämföra på en punkt efter någon månad efter att den gamla styrelsen kört föreningen i botten sportsligt, ekonomiskt, ryktesmässigt och organisatoriskt är väl lite väl magstarkt va?
Kommentera

Sv: Optimisten vinner alltid!
mk: Vi får vänta och se vad den nya styrelsen har i bakluckan helt enkelt.. Jag tvivlar på att det är Johan som ensam kommer att sköta det sportsliga så det är fint att se att det finns vettiga människor som dig som har lugnet och förståndet att förstå det.
Kommentera