Brynäs IF

714120 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2238751

Sv: Gameday
Lemp: Nä, det kanske var dåligt formulerat. Prioriterat kanske var fel ordval. Vet att många inte är välavlönade men det kostar samtidigt att hålla igång ett hockeylag med 30-35 personer involverade. Löner, utrustning resor, kläder, arenaomkostnader… Bryter man ned detta blir det ganska dyrt i längden.

Jag tycker bara att man ska anpassa sig efter rådande omständigheter. Har vi en stabil ekonomi och en herrtrupp som ligger i toppen år efter år så ska vi satsa på damerna. Har Frölunda, Färjestad, Växjö och Rögle damlag? Eller några andra storlag i SHL för den delen? (Undantag Luleå) Att herrlaget hanterats som en påse skit de senaste decennierna är vi nog överens om?! Jag resonerar egentligen inte kring damer vs herrar utan hur man skapar ett proffesionellt och framgångsrikt hockeylag som genererar framgångar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Gameday
Gunderson: Dock ser du endast damlaget som en kostnad, eftersom det är 2021 som du säger så kräver många sponsorer ett arbete med jämställdhet. Sen kan vi tycka vad vi vill om det, men i grunden så är det en anledning till sponsorer sponsrar Brynäs.

Sen förstår jag inte riktigt varför damlaget omöjliggör ett proffesionellt och framgångsrikt herrlag? Ska vi ta bort damlaget varje gång ekonomin är sämre? Tycker det här ofta blir ett resonemang om att hitta syndabockar för herrlagets misslyckaden och slutsatsen är att det är damlaget fel? Skulle kunna köpa om Brynäs var en mindre föreningen där alla pengar måste gå på herrlaget för överlevnad. Men i grunden finns det ju pengar, bara att Brynäs herrlag har slösat bort det på mediokra spelare. Kanske räcker med lite kompetent ledarskap och rekrytering så är vi ett topplag om ett par år?
Kommentera

Sv: Gameday
Gunderson: Japp Färjestad har damlag sedan flera år sedan
Kommentera