Brynäs IF

713107 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2238783

Sv: Gameday
Gunderson: Dock ser du endast damlaget som en kostnad, eftersom det är 2021 som du säger så kräver många sponsorer ett arbete med jämställdhet. Sen kan vi tycka vad vi vill om det, men i grunden så är det en anledning till sponsorer sponsrar Brynäs.

Sen förstår jag inte riktigt varför damlaget omöjliggör ett proffesionellt och framgångsrikt herrlag? Ska vi ta bort damlaget varje gång ekonomin är sämre? Tycker det här ofta blir ett resonemang om att hitta syndabockar för herrlagets misslyckaden och slutsatsen är att det är damlaget fel? Skulle kunna köpa om Brynäs var en mindre föreningen där alla pengar måste gå på herrlaget för överlevnad. Men i grunden finns det ju pengar, bara att Brynäs herrlag har slösat bort det på mediokra spelare. Kanske räcker med lite kompetent ledarskap och rekrytering så är vi ett topplag om ett par år?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Gameday
Lemp: Det skulle vara väldigt intressant att faktiskt få veta vad sponsorerna vill och inte bara höra gissningar.
Vill sponsorerna ha en Bra Start, vill de ha ett damlag osv. eller vill de att sponsorpengarna oavkortat skall gå till herrlaget?
Här snackar jag inte bara befintliga sponsorer för bland dem vill nog måna ha både damlag och en Bra start, utan jag snackar även om potentiella sponsorer.
Nu finns i och för sig separat sponsring till En Bra Start och Damlaget men pengarna hänger ändå ihop om jag fattat det rätt, alltså det tillförs ytterligare medel från herrlaget som förs över till damerna.
Jag måste säga att jag som tidigare positiv till En Bra Start nu har svängt en del då jag inte kan se att pengarna går till någonting vettigt (inte mycket vettigt i alla fall) utan mest känns som kapitalförstöring. Damlaget gillar jag men de får absolut inte kosta för mycket då intresset för och nyttan av att några damer lirar i SDHL är tveksam.
Kommentera

Sv: Gameday
Lemp: Håller med dig men samtidigt ska sponsorer styra hur en klubb hanteras? Borde inte de lagen jag nämnde tidigare ha samma problem. Du sätter ju huvudet på spiken! Jagar inte deras sponsorer på för att Sveriges bästa klubbar ska skaffa lag i SDHL? Förklara gärna?

Igen så förstår du inte sensmoralen! Jag resonerar inte kring damer vs herrar och framgång. Tycker bara att vissa saker ska ha sin tid. Damlaget omöjliggör ingenting, jag menar bara att det saker ska prioriteras annars dör andra saker.

Damerna ska aldrig vara syndabockar! De gör vad de kan men produkten är fortfarande alldeles för dålig! Min diskussion handlar om vad som räddar klubben!
Kommentera