Brynäs IF

713944 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2250429

Sv: A propósito de nada
Peja:
”Ingen tränare sedan Bulan har lyckats få ut jämna prestationer av Brynäs.”

Nog har väl nivån varit jämn därefter också, fast sämre, eller? Ibland fick man laget att komma ihop och ta oväntade poäng efter bulan som stuckit ut men annars såg det väl cirka lika ut match efter match, om man inte försökt byta tränare, strategi och spelare i linorna.
Jag vill ändå påstå att Bulan hade ett bättre lag än Brynäs haft sedan silvret och det har mer betydelse än att just bulan stod i båset.
Visst gjorde bulan ett jättebra jobb i Brynäs, men inte har han väl direkt överpresterat med Luleå, vilket ändå borde räknas in i vilken credd han ändå är värd som shl-tränare.
Ska jag tycka något så anser jag att Manner har fått ut mer toppar än förväntat och att dalarna är vår genomsnittliga nivå på något sätt om du förstår vad jag menar.
Vi bör ju ändå vara ett förväntat bottenlag utifrån vad vi värvat och förlorat sen ifjol.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Stenis: Givet att Bulan hade ett bättre lag och framförallt var laget anpassat efter hans taktik, men tyckte ändå man kunde se en snabb skillnad på en del spelare - som exempelvis tvillingarna Westerholm - när han gjorde entré. Sen hade inte laget disciplinen att fullfölja hans gameplan då heller, men det var betydligt oftare än nu. Som jag skrev innan känns det som att spelarna bara följer gameplanen under 60 minuter i 30-40% av matcherna, det är alldeles för lite. Brynäs är ganska konsekvent dåliga, men sticker emellan med några bra insatser lite då och då. Det borde vara tvärtom, dvs att man är konsekvent bra och gör plattmatcher lite då och då.

Angående Bulan så tror jag att tiden har sprungit ifrån honom lite rent taktiskt, Han har inte prioriterat spelskicklighet på backsidan och fick sota för det förra säsongen, då deras backsida var för stabbig, trots extrem spetskompetens i ett par backar (Lundqvist, Gustafsson). De försökte korrigera det inför säsongen genom att bland annat dumpa Eddie Larsson, men tappet av Lundqvist har varit tungt och nyförvärven har inte vägt upp det. Vi får se vad Lepistö kan göra där.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Stenis: Manner har dessutom bara varit här i en kvarts säsong med allt vad det innbebär i form av ex kännedom och insikt när det gäller motståndet och hur spelet ser ut i SHL i förhållande till det han varit van med i FM-liiga, så vi kanske borde vänta med att dra alltför stora slutsatser av hans insats så här långt jämfört med vad Bulan lyckades åstadkomma.
Kommentera