Brynäs IF

715555 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2272897

Sv: A propósito de nada
Icing-Ove: Jag är fortfarande nyfiken på din slutsats angående dödstalen jag frågade om tidigare. Hur går det?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Kopenga Kickass: Ett kommentar på din fråga; att dödstalen numera förhåller sig låga/lägre än förra året 2020 stavas inte bara vaccin. Det följer sig också av att sjukvården har fått bättre och avgörande kunskaper om och behandling av covid-19. I början av pandemin när vi hade som flest inlagda på IVA var också kunskapen som lägst, vilket också dödstalen vittnar om. Behandling med proppförebyggande och cortison, bukläge samt bättre metoder för syrgasbehandling är alla faktorer som sjukvården lärde sig och förfinade under pandemins första år. Därtill fanns även inledningsvis en underkapacitet inom IVA att kunna bemöta denna explosion av patienter, både vad gäller bemanning och utrustning, hit hör exempelvis begränsade möjligheter att få på plats fler anestesisjuksköterskor och läkare från övriga avdelningar. Resultatet, eller bristen/frånvaron av allt allt detta blev också en överdödlighet 2020. Idag ser bilden helt annorlunda ut vad gäller dessa avgörande och kritiska faktorer.

Sjävklart kan vi tillskriva att vaccinet har haft en inverkan och del i att färre dör med covid-19. Men att bara säga att vaccineringen är den enda enskilt avgörande faktorn till att dödstalen är lägre idag än för ett år sedan är att göra en felaktig slutsats. Sjukvården och personalen bör och skall också premieras till att Sverige under 2021 lyckats hålla nere dödstalen.

Ursäkta mitt långa inlägg i er bok men jag behövde bemöta din fråga med att det finns fler faktorer, inklusive vaccinet, som spelar in på dödstalen. Jag kommer inte att kommentera detta ytterligare utan lämnar detta nu.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Kopenga Kickass: Jag tycker att det ser bra ut. Nu går vi tillbaka till det där roliga livet vi hade innan dessa patetiska rubriker vissa av er tror på varje dag för att ni inte har en hjärna att tänka med. Ni är så in i helvete dumma i huvudet. Vakna upp nu för fan och återgå till ett normalt liv!
Kommentera