Brynäs IF

640341 inlägg · 7917 ämnen

Inlägg #2294569

Sv: A propósito de nada
Carlo: Växjö är väl de som lyckats hitta balansen bäst. De inleder alltid säsongen med ett starkt lag - men inte för starkt. De sparar medvetet pengar för att kunna värva mitt under säsongen och gör alltid det med bravur. Det Växjö-lag som inleder säsongen är sällan ett topplag, men laget som avslutar säsongen är ofta en guldkandidat.

Ryktas ju om att MODO vägrade betala över 1 miljon för Kelleher och att HV71 gick över det. Det får mig att undra om Brynäs inte borde ha försökt sälja Molin, om man inte gjorde det? Att slippa hans lön och få typ 1 miljon i övergångssumma hade varit grym business, sett till hans minimala roll i laget för tillfället. Utan att veta, så borde MODO ha varit beredda att betala minst ilka mycket för Molin som för Kelleher.
+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: ” Växjö är väl de som lyckats hitta balansen bäst. De inleder alltid säsongen med ett starkt lag - men inte för starkt.”

Varför skulle växjö välja att INTE inleda och värva så bra (starkt lag) man kan från start?
Kan väl inte finnas ett sunt argument för att värva lite sämre än vad man faktiskt kan göra utifrån budget och tillgängliga spelare? För att sedan chansa att det kommer att frigöras en spelare under pågående säsong som de visste de behövde från start - och då värva den senare och dyrare och bänka spelare eller ton köpa ut dem?
Det tror jag inte alls på!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: det hade varit en bra deal. Problemet då är att man skulle ha blivit en kort och behövt lasta de pengarna på någon annan då de breddad truppen med TW.
Som Växjö gör måste man ha en stabil grundtrupp, påse pengar. Sedan underlättar det att vara ett topplag som de varit i några säsonger då det lockar. Och inget av det har vi nu tyvärr.
Undra vem det är i Växjö som är duktig på scoutingen Hallam eller deras SC?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Vad är det för pengar som HV betalat för Kelleher? Någon form av sign-on bonus till spelaren? Annars existerar det väl inte några övergångssummor mellan svenska klubbar? Utan klubben spelaren går till tar över hela eller delar av kontraktet.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Tror inte Molin har något sug på allsvenskan. Han håller i SHL det är något annat som felar.
+1
Kommentera