Brynäs IF

717536 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2326964

Sv: A propósito de nada
Lesky: Allt snack om att guldet ska hem och fullsatta läktare har säkert påverkat spelarna negativt men huvudanledningen tycker jag ändå verkar vara defensiven/försvarsspelet överlag.
Känns som att både tränarna och spelarna har litat så pass mkt på att vår överlägset offensiva kraft skulle avgöra, att man inte lagt nån större energi på att lugna ner spelarna och förbereda dom mentalt på att ingenting är klart förrän det är klart.
Om jag inte minns fel så hade väl Luleå ett jätteläge till 1-0 direkt på nedsläpp och sen brände Stalder sitt friläge. Mål och 1-0 där hade förstås gett matchen en helt annan karaktär och det är väl just hennes uttalande om den saken som kanske visar hur mentalt skört hela laget verkar ha varit, vilket även bekräftas av att både 0-2 och 0-3 kommer relativt snabbt och efter ytterligar virrigt försvarsspel.
Luleå vinner fullt rättvist, dom har varit ett mer komplett LAG över hela linjen, bättre mentalt förberedda i finalen och hade en klart bättre målvakt när det gällde.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huge: Nånting som jag tror kan vara en anledning till att det känns osäker defensivt för damerna är att om man räknar bort Rosa så är backarna väldigt unga. Ålder på backarna som var med i finalmatchen i går:#2=21år, #77=18år , #4=34år, #12=20år, #5=24år, #7=25år, #57=16år, #23=19år
Lyckas vi behålla och utveckla den backlinjen så lovar det gott...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Hur många guld hade Brynäs haft om de inte slarvat bort Sara Grahn till Luleå? Jag är övertygad om att Brynäs haft de två sista gulden. I match 1 så är laget totalt paralyserat vilket måste ha varit stundens allvar och tom Glaas tar inte ens ut målvakten tills det är 25 sekunder kvar. Men i övrigt tycker jag vi är det bättre laget under största delen av resterande matcher. Men Luleå har Savolainen och Hiirikoski som spelar 40 minuter per match och gör det med bravur.

Dock såg vi vad som hände i match 4 när Luleå hamnade i underläge och inte längre kunde spela sitt igelkott försvar. Tulus, Nieminen och Vainnika är finska landslagspelare och vana vid stora matcher.

Det här var Luleås mest imponerande guld, då de vinner trots att Cava och Emma Nordin försvann till Kina och ersattes med skitspelare mer eller mindre. Men Luleå är bättre taktiskt och defensivt, samt har mer rutin. Oerhört mycket hjärta i deras lag, väldigt imponerande faktiskt.

I slutändan tycker jag ändå Brynäs kunde ha vunnit matchserien, i match 3 vinner Luleå på att Lindstedt kör över Jonsson, och i övrigt har de inte mycket.

När det blev 0-1 i match 5 så fick Brynäs mental härdsmälta, varför Glaas inte tog timeout vid 0-2 begriper jag inte, han väntade till ytterligare ett stolpskott och sedan 0-3 innan han tog den, kunde ha varit 0-4.

Det viktigast jag iaktog var att Luleå had mycket mer problem i andra perioden när det var längre till båsen. Däremot när det var kort till båsen så gick deras defensiva strategi som på räls! Att Luleå fick 1-1 i period 2 igår var en skänk från ovan för dem, då visste jag att det var kört.

Brynäs misslyckades att vinna ett guld, som var fullt möjligt att bärga, det kommer svida lika illa som 2017 förlusten mot HV71 för herrarna.

Att det sedan skedde på hemmaplan inför rekordpublik med sjukt tryck, ja det gör det ännu sorgligare, men damlagets status och resan som gjorts är fantastisk!
Kommentera