Brynäs IF

713210 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2345780

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta:
Behöver ju nödvändigtvis inte vara en finne.
Kan ju vara en Tjeck eller Svenne.
Har ju flagat för Malte Strömwall förut men han går väl till Växjö eller Luleå.
Kanske Jesper Frödén kan vara nått?

Vad finns det mer då..
Valtteri Puustinen (har dock kontrakt)
Niko Huuhtanen
Eetu Tuulola
Kristian Vesalainen
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Pettisbif: Om det inte är Gävlegrabbar ser jag faktiskt ingen skillnad mellan att värva svenskar eller importspelare. Särskilt när det gäller finländare, norrmän och finlandssvenskar. Antar att t.ex Niklas Friman pratar svenska, för han har ju ett svenskt namn.

Nordamerikaner är väl de inom hockeyvärlden som kan ha svårast att acklimatisera sig både på och utanför isen, men å andra sidan har de fler bra Hockeyspelare än alla andra nationer tillsammans.

Manner ger Brynäs en stor fördel när det kommer till finländska spelare. För bara några månader sedan fanns det ingen anledning för SHL-sportchefer att hålla koll på spelare som Friman och Björninen, eftersom de inte var ett dugg aktuella för SHL-spel om KHL hade fortsatt som vanligt.

Många av de andra SHL-klubbarna har antagligen behövt "snabbscouta" massa spelare som Manner har haft superkoll på under ett antal år. Dessutom är det nog en ren självklarhet att välja Brynäs för den finländska OS-spelaren som för ett likvärdigt anbud från annan svensk klubb, eftersom de vet med 100% säkerhet vad de får för tränare i Manner.

Något säger mig att Brynäs inte är lika attraktiva hos svenska spelare som saknar anknytning till Gävle och Brynäs. Då får man nog snarare krydda kontraktsförslagen lite extra för att de ska välja spel i Brynäs.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Pettisbif: en fråga Peter, hur har du sådan koll på brynäs silly? Har du kontakter inom föreningen eller hur fungerar det ?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Pettisbif: Tror att Vesalainen är en jävla gamble. En kille som verkar ha lite attitydproblem. Men hamnar han rätt kan han säkert skjuta in 25+ baljor!
Kommentera