Brynäs IF

713782 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2352903

Sv: A propósito de nada
Jugge:
Inte helt fel att behålla Sallinen. Han är en omtyckt spelare i omklädningsrummet, han är väldigt nyttig och kan spela lite varstans i kedjorna, är bra i BP. Dessutom hör jag att han kan tänka sig gå ner kraftigt i lön för att stanna. Han gillar verkligen Gävle men framför allt Manner. Jag förstod att beskedet kring Tomi skulle komma senast av spelarna Adam och Emil.
Därför jag vill ha kvar Sallinen är för att han skulle passa perfekt i en 4e kedja. Sen hör jag vad du säger. Tycker också man bör satsa på egna spelare från juniorleden. Men faktum är att vi inte har tillräckligt bra spelare där just nu. Varken Birger, Kvist eller Ljungkrantz är tillräckligt bra för att spela i SHL enligt mig. Vi ska ta nästa steg. Och kan vi få 3-4 kedjan bättre istället för att dom kedjorna ska vara ett orosmoment när dom är inne så kommer vi inte vara jämna och bra.
Tyvärr tror jag inte juniorer som Holmi eller Hemström heller är tillräckligt bra för att platsa i SHL och konernuerligt tillföra nått.
Tomi tillför alltid nått och man vet vad man får.

Jag hoppas på att dom sista 3 spelarna som ska in är Saku, nån av Boqvist/Järnkrok/Larsson samt Tomi.

Då skulle vi kunna ställa upp såhär om tex Calle väljer oss igen:
Rödin - Järnkrok - Timashov
Mäenalanen - Björninen - Palve
Olesen - Scott - Eklind
Junis - Ölund - Sallinen
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Pettisbif:
Utan minsta insikt har jag ändå så svårt att tro att Boqvist/Järnkrok/Larsson skulle kunna komma till oss i år. Så därför tror jag mer på Gunler isf.
Jag tror vi får vara nöjda om uppsättningen ser så här:
Ny - Björninen - ny (/Mäenalanen?)
Rödin - Scott - Dima (måste växla upp fysiskt för 1sta)
Olesen - palve - Eklind
Birgersson - Ölund - Sallinen

Hur som tror jag att 4de blir mer av bp fokus
I 5-5 kommer man med så bra spelare troligen att rulla på de två första 5orna på bekostnad av istid för 4de och med normal ”avlastningstid” från 3de.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Pettisbif: Tycker inte man kan placera Birgersson i samma fack som Kvist och Ljungkrantz längre. Nu har han ändå spelat två säsonger som, i princip, ordinarie i en SHL-fjärdekedja och kan både centra och spela på en kant. Många matcher tycker jag till och med att Birger var den som drev på mest av ”gnuggarna” och skapade chanser.
Kommentera