Brynäs IF

713730 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2360102

Sv: A propósito de nada
Khall92: Dom rubricerade Johannesson som en ”stabil defensiv back” när han anslöt till oss tidigt i somras. Avd. kollar bara på poängskörden…
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
nyb: Stabila gossar det där :)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
nyb: Det där med att benämna backar efter poängskörd är ett vanligt fenomen som även en del sportchefer och experter kör på. 0-15 poäng så kommer backen beskrivas som ”defensiv”. 15-25 och vi har ”tvåvägsback. Över 25 och det blir ”offensiv” back. Det är någon slags villfarelse att backar som gör mycket poäng inte kan vara bra defensivt och vice versa (i typ Johannessons fall, inte någon poängmaskin men ändå bra offensivt) samt att backar måste ge upp det defensiva spelet för att göra mycket poäng.

Ett typexempel är när Kinnvall värvades till HV71 efter en säsong med 22 poäng i Timrå, och benämndes som ”tvåvägsback”: www.hv71.se/artikel/by6eajui5-3iaijd/johannes-kinnvall-klar-for-hv71

Efter en säsong med 40 poäng kallar folk honom nu helt plötsligt för ”offensiv”. Den enda skillnaden är att han har utvecklats och gör därför mer poäng.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
nyb: I samma avsnitt sa iaf Fredrik att John Norman var back och Wedin en grinder. Har förvisso mer förståelse att de inte har lika bra koll som typ Sanny och Svensson då de gjort podden som en hobby men på slutet var det smått plågsamt att lyssna på dem. Synd, då jag ändå tycker att de (eller Alner åtminstone) inte alltid varit så okunniga.
Kommentera