Brynäs IF

711002 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2381197

Sv: A propósito de nada
Brynäs ligger helt ok/bra till om man kolla olika statistiktabeller. Vi ligger bra till i att få iväg skott i skottsektor, vi ligger bra till i skottstatistiken, näst mest ramträffar, PP% i mitten, BP dåligt men ändå plats 10.

Sen har vi skottprocenten där vi är sämst i ligan, räddningsprocenten näst sämst i ligan och vi släpper till mest skott av alla i skottsektor.

Vet inte vad jag vill få fram, letar efter svar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Davey85: Vi har, och har haft länge, ett stort problem med att vi släpper till alldeles för många lägen i skottsektorn. Skulle vilja påstå att det oftast beror på dåligt tajmad överbelastning som leder till att pucken spelas över till svag sida och då har deras back möjlighet att kliva fram hela vägen fram till slottet.
Jag tycker också att vi har en uppställning i egen zon som inte fungerar under press. Vi ser väldigt ofta att en back under press spelar upp längs sargen men vår forward står uppe vid blå och har en motståndare framför sig. Spelet bryts i hörnet, båda backarna är bakom mål och risken är att en eller två motståndare kommer in med fart och är fria framför mål . Detta sker flera ggr per match och inte minst igår.
Jag förstår faktiskt inte varför vi inte klarar av att justera dessa båda problem då de funnits i flera år och enligt min mening varit avgörande till att vi förlorar så många matcher.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Davey85:

Vi har forwards som spelar runt, runt, runt kommer aldrig in på mål och bort försvinner skottchanserna.
Svårt att göra mål från blå i dagens hockey, mängder av kroppar ivägen.
Mål måste göras snabbt med dolda skott, inte skottannonseringar i gårdagens veckoblad.
Forwards letar och letar ett läge för att knäppa iväg pucken, men det läget verkar aldrig uppstå. Vad beror beteendet på? Dåligt självförtroende eller skotträdsla??
I försvaret har vi virriga backar, som är dåliga på att ge hjälp till målvakten.

Brynäs behöver en psykolog!!

Om man inte får ordning på självförtroendet på vissa spelare, BÄNKA.dem.eller köp in spelare, som förstår vad hockey går ut på GÖRA MÅL
Kommentera