Brynäs IF

713680 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2393908

Sv: A propósito de nada
Zzz: Vaknar med en bra känsla i kroppen. Vi har nåt på gång! Kan bli en kul vår.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Fan vad kul att vara brynäsare just nu! Har inte läst vad alla ni andra skrivit men tror säkert fler känner som jag, att det är något nytt med Brynäs nu. Jag kan inte minnas senast vi hade det här spelövertaget på hemmaplan mot lag efter lag i match efter match. Där vi vinner skottstatistiken så klart, har så mycket tid i offensiv zon, och kan vinna med 2-3 mål. Jag slås gång på gång av hur bra lösningar vi hittar i uppspelsfasen med passningar på rättvända spelare i fart.

Och en känsla av att motståndarna inte är så obehagliga längre. Till en början tänkte jag att det mest var de som hade en dålig dag. Men det har fortsatt och inte spelat någon större roll vilka vi mött. Örebro t ex, ligger tvåa i tabellen, har sett ruggigt bleka ut mot oss i två matcher.

Jag ser fem anledningar:

1. Anders Lindbäck. Hans storlek, kvalité och inte minst ständiga leende tror jag ger utespelarna en ENORM trygghet. I alla fall har han den påverkan på mig. Även om han släpper in en enkel puck så tänker jag ”ok, nu kommer han inte tillåta något mer”. Och i boxplay känner man ”ok, vi har Lindbäck, de kommer få svårt att göra mål”. Gissar att detta gör att spelarna kan spela med sänkta axlar. En super-mega-värvning. Samtidigt ser man att motståndarnas målvakt är mindre. Bara en sån sak tror jag också spelar in. Det känns lättare att göra mål framåt också.

2. Anders Lindbäck.
3. Anders Lindbäck.

4. Mikko Manners förmåga att jobba med det mentala. Tror det har varit vad Brynäs behöver. Han säger rätt saker i rätt lägen och får laget i bra sinnesstämning. Inte den bästa matchcoachen, men detta tycker jag är rätt prioritering. Spelarna vill täcka skott både för Lindbäck och Manner.

5. Puckskickliga backar/spelare. Äntligen känns hela laget tillräckligt tekniska och moderna. Spelar nästan ingen roll vilken formation som är inne, vi spelar likadant och ingen faller ur ramen för mycket. Har senaste åren t ex varit tokig på Danielsson, innan dess Sunken. Krävs så lite för att tappa rytm och initiativ. De unga spelarna gör det bra där, de är rätt skolade.

Dippar kommer komma men nu vet vi att vi är ett bra lag. Det är det viktiga.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Har ni läst Sannys hyllning till Börje?
Skriver under på allt han säger även om jag för egen del såg matchen 1976. Det är nog fortfarande mitt starkaste och finaste hockeyminne.
För mig är Börje störst, bäst och vackrast inom hockey!
Kommentera