Brynäs IF

717112 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2402013

Sv: A propósito de nada
Märkligt tyst från alla som som från soffan tvärsäkert kritiserat och tvärsäkert sågat upplägget mellan Honken och målvakterna. Kan det bero på att man skäms en aning nu efter att ha läst följande utdrag ur dagens GD, där de insatta och inblandade parterna själva förklarar läget och avdramatiserar det upplägg som högröstade sofftyckare härinne har påstått vara århundradets märkligaste upplägg?

"Brynäs målvaktssituation har kritiserats och målvaktstränaren Johan Holmqvist har fått klä skott.

Nu rycker tränaren Mikko Manner ut till försvar:

– "Honken" spelar inte. Han kan inte ta en enda räddning. Det är enkelt att kritisera. Jag är jättenöjd med hans insats och jag vet att det kommer bli bra, säger Manner.

Att målvaktstränaren Johan "Honken" Holmqvist inte åker med på bortamatcherna har väckt många frågor från fansen.

Den tvåfaldige SM-guldvinnaren i Brynäs, som återvände till denna säsong, har tidigare berättat i den här tidningen om sitt specialupplägg. Som i korta drag går ut på att han är med vid alla träningar på hemmaplan, men att han inte åker med på alla bortaresor.

– Det blir inte bättre för att jag är med och petar på matcherna. Det är det här upplägget vi har enats om, säger Johan Holmqvist själv.

Han får stöd av huvudtränaren Mikko Manner.

– Det här har vi bestämt tidigare. Honken spelar inte och kan inte ta en enda räddning, precis som jag inte kan gå in och spela powerplay. Men vi gör allt tillsammans, vi förbereder oss, gör analys och så vidare, säger Mikko Manner.

Han förstår att det kommer frågor, men han tycker det är överdramatiserat.

– Det är olika sätt att arbeta och det här sättet är perfekt för oss. Målvakterna kan bygga upp och utveckla sin egna prestation. De får hjälp som vanligt under träningarna. Men inte på så vis att någon tittar varje gång du spelar, säger Manner och tillägger:

– Det är enkelt att kritisera men också enkelt att hyllas när det går bra. Men jag kan inte påverka vad någon annan tycker och tänker, jag kan bara påverka mitt eget beteende och vad vi gör här. Jag är jättenöjd med Honkens insats och jag vet att det kommer bli bra.

Anders Lindbäck har själv inga problem med att upplägget ser ut som det gör.

– Nej, verkligen inte. Vad ska Honken kunna göra åt att jag släpper in tre billiga mål, som det var i förra matchen? Nej, det får vi analysera senare på träningarna. Men under match är man så inne i sig själv och inte blir jag bättre av att han skulle stå i båset och gasta, säger Lindbäck."
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huge: Då får vi se om fler klubbar tar efter detta framgångsrika koncept.
Att folk inom Brynäs uttalar sig positivt om något brukar ju innebära raka motsatsen resultatmässigt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Jag vidhåller att det här upplägget inte är i Brynäs intresse. Som sagt, inget annat lag arbetar på det här sättet. Varken SHL, NHL eller något annan professionellt lag som har ekonomi att ha en målvaktstränare på heltid. Sen att Honken och Lindbäck backar lösningen, där Honken hade detta som krav och Lindbäck som var drivande för Honkens anställning, ger inte någonting för att minska skepsisen. Men kul att dom tycker det funkar, hoppas det syns på isen inom en snar framtid.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Fick du lite mysribba i kallingarna när du läste artikeln?
Kommentera