Brynäs IF

705158 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2403205

Sv: A propósito de nada
Lite kuriosa.

Nån som minns detta mål.
Typ 2003-2005, orkar inte kolla exakt vilken säsong.
I andra perioden i Gavlerinken mellan Brynäs -modo. (Hade platser med pappas jobb och minns att det hände mitt framför snoken)
Brynäs har två milt sagt svajiga backar inne på planen i form av Jussi pekkala och Henrik Petre.
På offensiv blå ska Petre lägga ner pucken med en sån där när man drar klubban mellan benen på sig själv, en liten för teknisk manöver för den gode Petre som slår undan benen på sig själv.
Pucken går till wernblom och Söderberg som gör bort pekkala nånstans kring röda (minns ej exakt).
Slutar med att dom kommer två mot noll och spelar över keepern och tror det slutar med att Söderberg lägger in pucken i öppet mål, vagt minne av att Söderberg eller wernblom bar heltäckande visir.
Vet inte varför jag minns det.
Tur vi inte har nån back i laget idag i deras kaliber.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Samsung: På tal om gamla målminnen så väljer jag ett som vi själva gjort och i rätt mål dessutom…

Mikael Samuelsson, säsongen efter guldet… Hans poängskörd var relativt skral för att ta klivet till NHL för men hade en spelstil som gjorde sig väl på andra sidan Atlanten på den tiden. Jag minns inte vilka Brynäs mötte men detta är ett av de fyra mål han mäktade med i brynäströjan.


Han befinner sig bakom motståndarnas mål med pucken, vänd mot sargen blir han attackerad i ryggen och knuffad mot sargen. Behåller dock pucken på bladet i rörelsen vilket gör att han liksom far in i sargen med kropp men också klubba och puck. Pucken studsar på något märkligt vis mot sargen vilket gör att den far upp i luften i en båge som ingen kunnat föreställa sig. Den svänger liksom bakåt och när den landar studsar den på målvakens rygg och in i mål.. Ett av de märkligaste mål jag sett live.

Det är så här ja minns det. Reservation för att någon detalj i redogörelsen inte överensstämmer med sanningen. Roligt minne är det. Någon mer som minns detta dråpliga mål…?😃
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Samsung: Varför i hela friden dra upp den händelsen? Har du inget positivt minne att leta fram istället? :-)
Kommentera