Brynäs IF

722870 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2421467

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: Tycker det är svårt att bedöma Alcéns tid än så länge:

Värvningarna inför säsongen; Lindbäck, Sklenicka, Friman, Johannesson, Larsson, Björninen, Strömgren och Saku M (som var klar) tycker jag är 5 plus. Frågan är hur mycket credd Alcén kan ta för dessa? Finnarna och Sklenicka säger sig själv att det är finnarna som velat ha hit och Lindbäck och Larsson är hemvändare. Johannesson och Strömgren kanske är Alcéns värvningar?

Sen tycker jag att kontraktsförlängningarna är horribla; Scott (ok), Palve, Veini & Hedberg. Alla utom Scott är på väg bort/borta/platsar inte. Här kunde man ha gjort ett bättre jobb. Svårt att veta vad som är Alcén kontra Manner här?

Upplägget med målvakter och målvaktstränare är hittills ett fiasko där VV redan är borta och Lindbäck underpresterat och Honkens deal är kraftigt ifrågasatt.

Att Alcen fortfarande inte förstärkt fw-sidan är såklart ett svaghetstecken. Det må vara en svag marknad men andra lag har iaf gjort NÅGOT.

Att Alcén dessutom inte går i bräschen och finns tillgänglig för media när det går tungt hjälper inte hans case.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Absolut svårt att avgöra, just därför också svårt att såga Alcén. Men frågan om vem som ska ha credd, SC eller tränare, gäller väl egentligen alla lag? Är Nubben en grym SC då alla Timrås hemvändare valde att vända hem samtidigt eller var det lite slump pga rådande världsläge? Var Peter Jacobsson en kass SC som först värvade ihop ett dream team till FBK förra året men sedan inte fick ihop laget, eller var det Pennan som var kass? Var Wallin en grym sportchef som kom in och sparkade Pennan och anställde Mitell som kom in och vann guld? Kanske.

Det är väl lite så att det är en hel organisation som står bakom och att allt måste fungera ihop. Manner och Alcén är kanske är viktigast, men sen har Svedman också lite att säga till om, likaså styrelsen. Det är bara så typiskt att det alltid måste finnas en syndabock, men jag tror personligen att det är lite mer komplicerat än så.

Då har jag inte ens tagit hänsyn till ekonomin, vem vet, Alcén kanske är grym på att få till fördelaktiga kontrakt (ur Brynäs synvinkel) medans t.ex. Wallin eller Sjöström bara kastar ut pengar. Vem är bäst SC då? Jag menar bara att vi inte vet, vi kan inte bedöma detta, vilka spelare finns på bordet och till vilken kostnad? Det kan vi nog först avgöra efter ett par säsonger med Alcén som SC.

Ifrågasätter också målvaktssituationen, och förlängningen av Hedberg. Men jag har lyxen att ha facit i hand. Man förväntar sig såklart att en SC och tränare ska kunna se lite bättre i spåkulan än en själv. Men där och då vet jag inte om jag ifrågasatte dessa förlängningar. Inte heller Palve där och då.

Den enda egentliga kritiken jag kan ge är att truppen är för tunn och att alla kunde se det inför säsongen och att det sades att det skulle värvas men att den värvningen aldrig kom. I övrigt tycker jag faktiskt att truppen på pappret inför säsongen såg riktigt intressant ut.

Vi får hoppas att den där värvningen kommer snart.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling:
"Att Alcen fortfarande inte förstärkt fw-sidan är såklart ett svaghetstecken"

Jag undrar hur många fw som Alcèn haft kontakt med? Om Alcèn faktiskt fört diskussioner med ett flertal spelare som sen tackat nej av olika anledningar... är det då fortfarande Alcèn som gjort ett dåligt jobb?
Dragningskraften i varumärket Brynäs är väl inte så stark just nu men förhoppningsvis är det nåt som kan bli bättre i framtiden!

Hoppas Rödin o Larsson trivs ikväll, Forza Brynäs!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: förlängning av palve var bra för ett år sen. Nu blev som det blev ute i världen. Så det kan han inte lastas för.

Sen har vi förlängt med sklenicka iår! Den är otroligt viktigt.

I överlag tycker jag Alcen har gjort det bra, men såklart är det inte 5+. Jag tror att han kommer växa in i rollen om vi ger honom tid.

Även om jag hellre hade sett någon ny utanför Brynäs-världen.
Kommentera