Brynäs IF

713994 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2421572

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Håller med, kritik är befogad. Alcén är sportsligt ansvarig. Man kan ju anse att Alcén är ska ha kritik för att Manner misslyckas också, eftersom han är ansvarig för att Manner står på bänken.

Men ibland känns det som sagt att många vill hitta en syndabock, och då Manner verkar vara en hyvens kille och Alcén ibland kan framstå som lite halvdryg och har hållit sig undan media så landar allt på Alcén. Kanske även sättet han blev tilldelad tjänsten påverkar också.

Jag har all respekt för Manner, men han har ju inte fått fason på våra djupa dalar (likt alla andra tränare sedan Bulan). Men han bör väl också få viss kritik? (jag vet att han får det av vissa).
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: Man vet hur det ofta funkar härinne hos facit i hand-tyckarna.
Nu gnäller man förstås över att Alcen inte värvade 1-2 breddspelare inför säsongen, bara för att vi idag ev råkar vara i behov av just en sån förstärkning.
Hade Alcen istället värvat dessa breddspelare innan säsongen så hade samma facit i hand-tyckare i det läget gnällt och undrat över varför han inte har lite is i magen och väntar med den biten istf att slösa bort pengar på bredd i ett skede när det viktigaste måste vara att i första hand så och snabbt som möjligt spetsa laget med dyrare och bättre spelare innan andra lag hinner före.
Utifrån förutsättningarna där hela SHL väl var överens om att det inte skulle vara nån större risk/chansning att vänta med att värva bredd, så tycker jag att Alcen tog ett beslut som man till absolut största del kan förstå.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: Skillnaden är väl att Manner har ett proven track record som tränare och det kan man väl inte säga att Alcén har i sin roll. Att hålla sig undan media i den rollen är inte OK oaktat lagets prestation. Tycker också att det kanske gnälls litet väl mycket på forumet men med dagens tabellposition så vill vi nog veta hur sportchefen ser på läget.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: tycker manner misslyckats också i år. Inte alls samma trygghet som tidigare i år och han borde satt ner foten i målvaktsfrågan etc etc. Så icke godkänt där också. Samtidigt som han hade ett omöjligt uppdrag på förhand med de forwarderna.
Kommentera