Brynäs IF

713174 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2447198

Sv: A propósito de nada
Huge: Det blir mer smickrande för Lindbäck om man jämför med typ Sperrle än mer nutida målvakter som kommer från liten rink. Förra säsongen gjorde Strauss Mann och Tomkins sina första säsonger någonsin på liten is och överglänste Lindbäck med råge. Högberg, Kaskisuo och inte minst Enroth har också kommit till SHL från mindre rinkar och stått för mycket bättre prestationer. Det är snarare svårt att hitta någon som har floppat på samma sätt som Lindbäck, den enda jämförbara då är väl Joni Ortio i HV71. Det var en del snack om Lasse Johansson i Frölunda men han återanpassade sig mycket snabbare än Lindbäck.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Olika målvakter med olika grad av personliga omställningproblem utifrån deras resp spelsätt på liten rink gör ju att det är svårt att rakt av jämföra Lindbäck med de hemvändare i andra lag som du pekar på.
Dessutom vill jag nog hävda att dom flesta har spelat bakom ett betydligt bättre uteförsvarsspel än vad Lindbäck har tvingats göra.
Nån eller några av dom kanske inte haft några störra problem med att ställa om då dom på liten rink redan haft en spelstil som passar bra även på stor rink sas.
Att klassa Lindbäck som en flopp tycker jag är lite väl överdrivet om man ser till förutsättningarna.
Sämre än förväntat med förståelse för anpassningsproblemen, låter mer nyanserat tycker jag.
Kommentera