Brynäs IF

714108 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2452772

Sv: Så här lång
Peja: Fast inför säsongen tror jag inte många tänkte att Sklenicka och Johanesson skulle gå före Hedberg vad gäller offensiv.
Sklenicka värvades som en stabil tvåvägsback och Johanesson har ju haft en utveckling som hette duga.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Så här lång
Tigerhjärta: Givetvis har Sklenicka och Johanesson överraskat positivt, men faktum är att Hedberg är en offensiv back som inte fick något särskilt förtroende i powerplay under Manners första säsong och inte heller nu. Redan från början av säsongen var Hedberg petad i powerplay. Däremot har han spelat mycket boxplay(!) och en hel del i 5mot5. Det hade varit mycket smartare att ha en stabilare back till den rollen, vilket Brynäs också insåg och fixade till genom att ta in Niemelä.

Det fanns ju aldrig någon bra roll för Hedberg, därför var det en konstig förlängning. Att Brynäs dessutom gav honom en helt galen lön gör att det är mycket svårare att bli av med honom nu. Hur f-n Alcén kunde tycka det var en bra idé att erbjuda Hedberg typ det dubbla som Eklind erbjuds nu, enligt tidningsuppgifter, är ju en gåta som endast sportchefsrookien kan besvara.

Att ha "kaosspelare" som Hedberg som BP-back och utfyllnadskille är en av anledningarna till Brynäs katastrofala försvarsspel den här säsongen. Väldigt dumt. När Hedberg förlängde antog jag att man skulle ge honom en offensivare roll, men det verkar ju aldrig ha varit aktuellt. Här har Brynäs helt klart gjort en tabbe i lagbygget som man försöker justera nu.
Kommentera