Brynäs IF

714988 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2460775

Sv: A propósito de nada
Vi har 1,0 p per match senaste 5 matcherna
1,4 senaste 10
1,2 senaste 15
1,05 senaste 20

Vi bör rent statistiskt kunna ta 12 poäng, minst, kommande 12 matcher. Med tanke på Lindbäcks bättre form och generellt bättre spel så bör vi kunna räkna in dessa poäng, kanske fler. Då landar vi på 62p. För att HV ska komma upp i 62p behöver de snitta 1,58p per match. Siffror de inte varit nära på hela säsongen.

HV
1,00 senaste 5
1,10 senaste 10
0,88 senaste 15
1,00 senaste 20

Det är lätt att omgång för omgång hetsa upp sig att de nu närmar sig, men det är inte så troligt att HV även vid t.ex. två raka 3-poängare och Brynäs vid två raka 0-poängare kommer att komma ikapp. Rent statistiskt åtminstone.

Slår du en tärning (en omgång) så har du alltid 16,6% sannolikhet att slå en sexa. Isolerat slag för slag så är det alltid 16,6% chans att det blir en sexa, vilket är ganska hög sannolikhet. Men sannolikheten att slå en sexor tre gånger i följd i en serie av slag är 0,5%. I detta fall ska dessutom två utfall ske samtidigt, dvs HV ska vinna och Brynäs ska förlora.

Nu är jag inte så dum så att jag tror att resultaten i matcherna är helt slumpartade, det finns ju helt klart andra faktorer som spelar in här. Men sett över hela säsongens resultat så är sannolikheten att HV börjar plocka poäng i ett tempo som sexan i tabellen inte så hög.

Försöker bara hitta sätt att lugna mig…
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: bra sammanfattning. Tänker och ser siffrorna på samma sätt för att hitta ett lugn. För lag på nedre halvan känns det som att man bör titta på 10 matcher för att se formen. Då man ligger på nedre halvan förlora man mer än vinner och det gör att poäng per/match slår väldigt mycket.
Sedan har vi det mentala.
Om HV får närmare vittring och Brynäs blir nervösa och spelet låser sig som mot Malmö.
Hoppas de kan hitta ett fint spel och en trygg seger imorgon
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Manner köper sig in i Vasa Sport, som är ett bottenlag i Liiga. Förstår vaför han gör det, men vetetusan hur lämpligt det är. Det är exempelvis inte ett långsökt scenario att Brynäs skulle kunna buda på någon av deras toppspelare, då hamnar Manner i en rejäl jävsituation.
Kommentera