Brynäs IF

705156 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2493091

Sv: Alla Helvetes Kval
krysset.10: Manners handplockade gubbar har nog inte gett särskilt mycket valuta för pengarna. Särskilt VM-spelare som Friman och Björninen förväntar man ju sig ska vara ledande SHL-spelare och inte utfyllnadskillar i laget. Fattar att Björninen spelar ett bra tvåvägsspel, men jag tror inte man hade räknat med att han skulle ha samma poängsnitt i SHL som i KHL. Tycker även det finns en tydlig linje att Manner har underskattat betydelsen av skridskoåkning i SHL, flera av hans gubbar (Niemelä, Björninen, Friman) är ganska långsamma spelare som värvades till ett redan ganska långsamt lag.

Friman och Björinen hade varit bra värvningar om de var lågbudgetspelare, men så är knappast fallet. Vore antagligen bra kontrakt att bli av med om Brynäs stannar i SHL.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Alla Helvetes Kval
Peja: Finns en del s k experter, bl a Wikegård, som har uttryckt sig negativt till utvecklingen mot bara fart, fart i SHL. En uppbromsning i denna utveckling kan vara sund. Möjligen mindre skador som hjärnskakning mm, spelare som "hinner göra nåt med pucken" vilket publiken gillar o s v.
Låst ämne

Sv: Alla Helvetes Kval
Peja: björninen har ju harvat i fjärdelinan större delen av säsongen och ändå skrapat ihop 25p
Låst ämne

Sv: Alla Helvetes Kval
Peja:
Håller helt med. Friman liknar Simon skoog i skridskoåkningen. En extremt dålig åkare. Speciellt när spelet vänder. Niemelä om möjligt ännu sämre.
Och Björninen kan ju inte ens åka översteg...
Näe Brynäs satsade allt på Manner och hans "kunskap hockey IQ" vilket var helt fel.
Som en del redan visste...
Låst ämne

Sv: Alla Helvetes Kval
Peja:
"Tycker även det finns en tydlig linje att Manner har underskattat betydelsen av skridskoåkning i SHL, flera av hans gubbar (Niemelä, Björninen, Friman) är ganska långsamma spelare som värvades till ett redan ganska långsamt lag."

Det är skön (t) att vi har två skarpa Sportchefer så att vi inte missar i lagbygget på såna enkla grejer!
Låst ämne