Brynäs IF

713110 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2508265

Sv: Alla Helvetes Kval
Måste erkänna att ett SHL utan Brynäs känns konstigt att tänka sig. Utan att jag värderar känslor inför det ytterligare. Men med det sagt; som flera andra (Timråiter och Modoiter) redan förmedlat; det finns ett hockeyliv även utanför SHL.

Som nån skrev så kan det snarare stärka relationen och engagemanget för klubben när man inser vad det handlar om. Kärlek och passion oavsett division. Man följer inte en liga, man följer ett lag.

Som Timråit är ett av mina känslosammaste ögonblick livesändningen på radio när Nolander och Lindstrand efter tre dygns mangling skulle meddela huruvida det blev kk el inte. Jag satt på parkeringen utanför City Gross. Känslan att veta att jag även fortsättningsvis hade ett lag att hålla på satte saker och ting i perspektiv för mig iaf.

Nu är det små steg i rätt riktning som gäller för er och jag är helt övertygad om att detta är effektivaste vägen att börja ta dessa. Tvingas till det. En fortsatt osund tillvaro i botten av SHL med den ena dopade paniklösningen efter den andra hade inte varit vägen framåt.

I nöden prövas vännen och Brynäs har många vänner. Likt hur det var för HV tror jag det kommer visa sig nu. Många med resurser som vill se Brynäs i SHL igen
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Alla Helvetes Kval
mikenomad: Bra inlägg om att hockeylivet går vidare, även om det känns tungt och overkligt just nu.
Fan, ända sen 1965 när man gick med farsan på Nynäs uterink med dubbla kalsingar i pjäxorna, varm saft och korv i paus och match mot Frölunda med ymnigt snöfall och plogning var 10:e minut för att öht kunna spela, så har ju Brynäs i högsta serien varit lika självklart som att solen går upp varje morgon.
Lite surrealistisk känsla just nu, samtidigt som ett nytt och intressant kapitel börjar och förhoppningsvis slutar bra...

Även en bra och klok krönika av Sanny i Expressen om läget.
Behåll Alcen och Svedman, möjligtvis en ny SC som redan jobbat ett tag i AS och i första hand kan den serien men även har bra kontakter och kännedom om marknaderna i övrigt.
Vem ska träna laget? Inget om det från Sannys sida, men även där nån från AS som kan serien borde ju inte vara helt fel.

Spelarmässigt och om vi tittar på stomspelare med hjärta för klubben att bygga vidare på så hoppas och tror jag att Rödin och Berra blir kvar. Blomman självskriven, mer osäkert med Ölund. Har nyss fått barn och är rotad i Gävle men pengarna kanske väger mer nu när han har familj att ta hand om.

Får man sen drömma lite så tackar jag inte nej till nån återvändare, där Silfverberg väl isf verkar vara den som ligger närmast en hemkomst efter att avsluta sin NHL-karriär.
Låst ämne

Sv: Alla Helvetes Kval
mikenomad: ..tack för ditt inlägg, hoppfullt och tänkvärt.
Låst ämne

Sv: Alla Helvetes Kval
mikenomad: jag såg att Foppa tycker att Shl borde ha 16 lag ...inte beroende på Modo utan han grundade på intresse eller kanske mer bristande intresse...
Jag håller med honom i mycket och framförallt är det ju inte bra för hockeyn i stort...om det inte finns lag från Stockholm i högsta serien.
Han hänvisade också till en undersökning att intresset mellan HA och SHL var lika stort ..vilket borde få sponsorer och så att fundera...
Jag tänker lite likt JVM och hockey vm..tror nog det är ett större intresse för JVM...pga frejdigare spel kanske.
Klart att Brynäs Djurgården Modo lockar fler tittare än Oskarshamn Örebro Växjö...så är det bara;)
Låst ämne