Brynäs IF

713997 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2508392

Sv: Alla Helvetes Kval
Huge: Du säger Behåll Alcén. Sen börjar du lista varför man ska byta mot en som kan HA bättre.
Vad tycker du egentligen?
Ska man behålla eller inte?

Du kan inte tycka 2 saker samtidigt som är så viktiga för Brynäs framtid.
Antingen så tycker du att man ska behålla Alcén eller inte.

Lista fördelarna som Alcén har. Vad är hans fördelar kontra en som kan HA
Du kan inte ha kakan och behålla den.

Detta är ju ett klassiskt exempel på när du senare kan gå tillbaka och säga. Kolla jag sa att man skulle behålla Alcén
Eller, jag tyckte att man skulle byta.

Det är sånt svammel!!!!
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Alla Helvetes Kval
mk: Helt otroligt att vi är sämst och åker ur högstaligan. Hur kan en ledningen/spelartrupp förstöra varumärket Brynäs som man gjort.

Det räcker att en av alla beslutsfattare får stanna så är det en för mycket. Radera alla gamla namn på duktiga spelare och överskattade företagsledare och gör om gör rätt.
Låst ämne

Sv: Alla Helvetes Kval
mk: Jag vill helst ha in personer utifrån, men om man ska försöka ta sig an en "Brynäslösning" hoppas jag på nedan:

Huvudtränare: Janne Larsson. Dags för honom att kliva ur ass-rollen. Respekterad, kunnig och bra kontaktnät.

Assisterande tränare: Magnus Eriksson. Fick helt oförtjänt kicken från J18-laget häromåret, nu är det "hans grabbar" som ska ta steget från J20 till A-laget. Vore den perfekta ass-tränaren att få in, skulle säkerligen uppskattas mycket av grabbarna också och öka chanserna att behålla dom som jagas av SHL-klubbar.

Målvaktstränare: "Honken". Hans upplägg är helt okej på allsvensk nivå. Skulle också öka chanser att behålla Lindbäck, som skulle vara en toppmålvakt i HA.

Sportchef: Anthon Hansson. Statistiker med en övertygelse som skulle skapa en röd tråd i rekryteringarna. Skulle undvika emotionella (idiotiska) beslut som att ge feta livstidskontrakt till "Brynäshjärtan". Dessvärre tror jag att han kommer att få gå när alla "Brynäshjärtan" till varje pris ska behållas, men av alla som finns inom organisationen nu är han det överlägset bästa sportchefsalternativet.

J20-tränare: Ove Molin. Erbjud honom jobbet, om han tackar nej måste han tyvärr bli uppsagd. Det går inte att rättfärdiga utgiften som en spelarutvecklare kostar i HA.

Johan Alcén - Ingen eller snudd på ingen "value adder", kan inte vara kvar som beslutsfattare. Kanske i en säljarroll om det mot förmodan behövs fler säljare, det tror jag att han skulle kunna tränas till relativt snabbt. Han är en trevlig kille som är bra på att snacka, vilket är bra kvalitéer för en säljare.

Erika Grahm - Nu måste damlagets tränare även bli sportchef, så som det funkar i många andra klubbar. Därmed måste Grahm antingen bli tränare eller nuvarande tränaren bli sportchef (och Grahm lämna). Det kan inte vara ett alternativ att hon och Alcén ska få fortsätta styra elitverksamheten. Förmodligen vore det bäst om båda lämnade, det kan nog bli problematiskt om de snurrar omkring i andra roller.
Låst ämne

Sv: Alla Helvetes Kval
mk: Går alldeles utmärkt att tycka två saker samtidigt om det är en svårbedömd fråga för en oinsatt sofftyckare.
Men som jag redan skrivit och om jag måste bestämma mig för ETT namn: behåll Alcen, då jag förutsätter att han har den koll på ex HA-marknaden som man rimligtvis kan begära. Jag vet ju ingenting om den saken, därför som en SC som jobbat i just HA en tid möjligtvis kan vara ett bättre alternativ.
Egentligen fullständigt ointressant vad jag, du eller nån annan härinne tycker.
Det är ändå det mer insatta och kunnigare yrkesfolket i föreningen som ska bedöma ifall Alcen ska bli kvar eller inte.
Låst ämne