Brynäs IF

713961 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2508908

Sv: Alla Helvetes Kval
Iko70: Jag respekterar lagen. Det finns imponerande lagbyggen runtom i Hockeysverige. Däremot är vissa klubbar väldigt små, har nästan inga supportrar och väcker inte känslor. Oskarshamn hade en bra säsong i Hockeyallsvenskan och får ta del av massa TV-pengar som SHL får tack vare andra större klubbar. Det är inte på grund av Oskarshamn som era TV-intäkter är höga. Det är naturligtvis inte hållbart för SHL i det långa loppet att klubbar som Brynäs och Djurgården inte spelar i högstaligan, eftersom marknadsvärdet på produkten (SHL) är helt beroende av intresset för klubbarna i ligan. Det behöver man inte vara Einstein för att kunna räkna ut.

Däremot är det väldigt klantigt att stora klubbar med så bra förutsättningar blir nedflyttade. Med en halvdan sportslig kompetens på plats hade man undvikit det. Om Brynäs och Djurgårdens sportsliga ledningar hade varit lika kompetenta som Oskarshamns dito, så hade IKO inte haft en chans på isen. Så man får ju skylla sig själva som har åkt ur.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Alla Helvetes Kval
Peja: Om du haft paraplyet när det börjat regna skulle det aldrig blivit problem.
Låst ämne

Sv: Alla Helvetes Kval
Vad skulle ni säga om att ha Inge Hammarström som SC?
Tror garanterat det är något som hade fungerat. Duktig, bra koll på förening samt spelare (när det gått bra men även lite mindre bra.)
Strategisk.
Låst ämne