Brynäs IF

714050 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2516012

Sv: A propósito de nada
Kung_Sjödin: ”Jag förstår hur du tänker, men vi kommer inte kunna "ta in" någon alls. I bästa fall kanske vi kan locka någon lycksökare från div. 1 (Hockeyettan).”

Givetvis bör vi sänka förväntningarna på nästa års upplaga, vi är inte där vi en gång varit. Men det här med att ingen vill spela/vara i Brynäs är ju rent skitsnack. Finns självklart massor med spelare och ledare som hade velat komma till Brynäs.
Trots en nedgående spiral i många år så besitter föreningen ett högt anseende med sin anrika historia, fina arena och faciliteter som ger goda förutsättningar för att lyckas.
Finns x-antal mer osexiga klubbar i HA som värvat fina spelare/ledare år efter år.
Det kommer bli tufft, ingenting kommer gratis i HA, men förutsättningar för att locka personer, det har vi.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Jag tror att vår anrika historia som klubb både är vår styrka och vår svaghet. I detta fallet, att hamna i HA så är det en större styrka än vad det varit i SHL. Jag håller med dig och tror att det finns många vi faktiskt kan locka till oss.

Det jag menar med svaghet är det vi sett över flera år nu, alltså - "Vi är egentligen bättre än så här" och med snedvriden självbild, och tron på att man är en toppklubb i SHL - vilket vi inte varit på många många år. Och dessutom förväntningarna som varit skyhöga jämfört med hur verkligheten har sett ut. Ifrån alla håll. Från klubben själva, spelare, men även från oss supportrar.

Om nu detta tappet ner till HA gör så att hela föreningen vaknar upp, ser verkligheten och ändrar självbilden därefter och börjar bygga på något nytt så kan detta vara starten på något fantastiskt. Men det gäller att tänka "Brynäs 2.0" och inte fortsätta glida runt på meriter från 70-talet.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Vi får se vad vi ställer på isen i slutet av september. Dessutom vilka organisationen i övrigt består av, och vilken kompetens och disciplin dom besitter. Fråga t ex Skellefteå om det bara är spelarna på isen som räknas för framgång. Jag tänkte faktiskt i första hand på tränarstaben med mitt inlägg. Spelare kan nog vara lättare att locka, även om jag inte tror att det kommer bli någon anstormning där heller.
Kommentera